To je to što me zanima!

Inovacije: Plenkovićeva Vlada osnivat će Vijeće za budućnost

Tadašnja je Vlada definirala i pet područja s najvećim potencijalom, a to su zdravlje i kvaliteta života, energija i održiv okoliš, transport i mobilnost, sigurnost te hrana i bioekonomija
Vidi originalni članak

Vlada osniva novo nacionalno vijeće, ovog puta za inovacije, piše Večernji list. Njega će zajednički voditi Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u kojem će kao članovi biti i drugi ministri, poput ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca.

Riječ je o tijelu koje bi konačno moglo promijeniti sliku Hrvatske kada su u pitanju inovacije i koje će, kako su  objasnili u Ministarstvu znanosti, pratiti izvršenje Strategije pametne specijalizacije te predlagati modifikacije iste te strategije. Strategija je donesena još za Vlade Tihomira Oreškovića, a temelji se na okupljanju kritične mase istraživača u znanstvenim institucijama i gospodarstvu koji su trebali zajednički raditi na istraživanju i razvoju radi postizanja istraživačke izvrsnosti i njezine komercijalizacije.

Tadašnja je Vlada definirala i pet područja s najvećim potencijalom, a to su zdravlje i kvaliteta života, energija i održiv okoliš, transport i mobilnost, sigurnost te hrana i bioekonomija. Prema neslužbenim informacijama osnivanje i prvi sastanak Vijeća bit će u petak, a prvi će njime predsjedati ministar gospodarstva Darko Horvat. 

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • medoribica 15.11.2018.

    kad ne znaš što bi, osnuj vijeće ili slično za prodavanje magle.....kako bi se stekao dojam da "puno" radiš.....

  • kenjkalo 07.11.2018.

    Još para nekome. Ajd radi svoj posao plenkoviću ili se makni. Vijeće za budućnost....ybt....

  • detektor istine 07.11.2018.

    Budućnost onih koji će biti u tom vijeću biti će svijetla , za ostale , kako bude .

Komentiraj...
Vidi sve komentare