Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Inovacije: Plenkovićeva Vlada osnivat će Vijeće za budućnost

Tadašnja je Vlada definirala i pet područja s najvećim potencijalom, a to su zdravlje i kvaliteta života, energija i održiv okoliš, transport i mobilnost, sigurnost te hrana i bioekonomija

Zagreb: Vlada sjednicu počela raspravom o prijedlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14 komentara

Vlada osniva novo nacionalno vijeće, ovog puta za inovacije, piše Večernji list. Njega će zajednički voditi Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u kojem će kao članovi biti i drugi ministri, poput ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca.

Riječ je o tijelu koje bi konačno moglo promijeniti sliku Hrvatske kada su u pitanju inovacije i koje će, kako su  objasnili u Ministarstvu znanosti, pratiti izvršenje Strategije pametne specijalizacije te predlagati modifikacije iste te strategije. Strategija je donesena još za Vlade Tihomira Oreškovića, a temelji se na okupljanju kritične mase istraživača u znanstvenim institucijama i gospodarstvu koji su trebali zajednički raditi na istraživanju i razvoju radi postizanja istraživačke izvrsnosti i njezine komercijalizacije.

Tadašnja je Vlada definirala i pet područja s najvećim potencijalom, a to su zdravlje i kvaliteta života, energija i održiv okoliš, transport i mobilnost, sigurnost te hrana i bioekonomija. Prema neslužbenim informacijama osnivanje i prvi sastanak Vijeća bit će u petak, a prvi će njime predsjedati ministar gospodarstva Darko Horvat. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message