To je to što me zanima!

Interaktivna karta za Zagreb: Upišete adresu i izbaci vam u kojoj izbornoj jedinici glasate

Zagreb je po novom podijeljen u tri izborne jedinice. Pomoću karte možete pronaći u koju izbornu jedinicu spadate prema adresi na kojoj ste prijavljeni (koja je navedena na vašoj osobnoj iskaznici)
Vidi originalni članak

Parlamentarni izbori su u srijedu 17. travnja. Prošle godine su izmijenili izborne jedinice pa velik dio građana više neće birati zastupnike u istoj izbornoj jedinici kao što su to dosad činili. Najveća promjena je u Zagrebu koji više nije podijeljen na četiri izborne jedinice, već na tri izborne jedinice. Gong je izradio interaktivnu kartu pomoću koje možete pronaći u koju izbornu jedinicu spadate prema adresi na kojoj ste prijavljeni (koja je navedena na vašoj osobnoj iskaznici). Prije nego što počnete tražiti svoju izbornu jedinicu po svojoj adresi, morate u karti u članku kliknuti ikonu u gornjem desnom uglu koja prikazuje isprekidani četverokut uz koji se pojavljuje obavijest "View larger map". Klikom na tu ikonu, u novom prozoru otvorit će vam se velika Gongova karta Zagreba. Kao što na Google Mapsu lokaciju koja vas zanima upisujete u tražilicu, isto tako i na ovoj karti u tražilicu trebate upisati adresu na kojoj ste prijavljeni u Zagrebu.

Pogledajte kartu

Nakon lanjskih promjena, 22% birača više neće biti u istoj izbornoj jedinici u kojoj su dosad birali. Bit će to i dalje 10 izbornih jedinica s po 14 zastupnika u svakoj od njih. Osam će biti u 12. izbornoj jedinici iz koje će se birati manjinski zastupnici, a u 11. izbornoj jedinici dijaspora će birati svoja tri predstavnika.

Ispod pogledajte cijelu interaktivnu kartu o izbornim jedinicama

 
Idi na 24sata

Komentari 6

  • COLOR2 28.03.2024.

    meni izbaci da sam debil i da me mama ne voli. Kako samo znaju?

  • zutizgzg 28.03.2024.

    na glasanje idem ne zato jer znam za koga glasati nego zato jer sam siguran za koga necu.Nisam mazohist i naivac

  • zubiczubo 27.03.2024.

    bitno je ko broji glasačke listiće

Komentiraj...
Vidi sve komentare