To je to što me zanima!

Interpol pronašao ključnu svjedokinju u slučaju Britt

Kanađanka K. Noseworthy kaže kako Britt nije bila promiskuitetna te da nije pila puno alkohola. Razočarana je načinom provođenja istrage
Vidi originalni članak

U dubrovačkoj staroj gradskoj jezgri 17. rujna u 14 sati snimljena je posljednja fotografija Australke Britt Laphtorne (21). Te je noći posljednji put viđena živa u klubu Fuego. Prijateljica s fotografije, Krys Noseworthy (26), bila je šokirana kad su je novinari zvali da provjere vjerodostojnost fotografije, piše Večernji list.
- Da to smo mi: Britt, Englez Garreth Hopkins i ja, a fotografirao nas je Dominic Dabrowiecki. Bilo je to oproštajno piće. Malo sam u šoku jer prvi put vidim tu fotografiju - rekla je Krys. Dodala je da se nakon pića uputila na trajekt za Korčulu te da su se dogovarali kako će se za nekoliko dana sresti u Splitu. Krys opisuje Britt kao dragu i nasmijanu djevojku. Poznavale su se svega pet dana. Noći su provodile u klubovima, a Krys ističe da Britt nije bila promiskuitetna te da nije konzumirala puno alkohola. Kao i roditelji preminule Australke, Kanađanka je razočarana policijskim načinom provođenja istrage jer, kaže, nitko je nije kontaktirao nakon nestanka poznanice.
- Sama sam poslala mail australskom Ministarstvu vanjskih poslova 26. rujna. Odgovorili su da će moje podatke proslijediti Interpolu i nakon toga ništa - rekla je Krys koju su prvi kontaktirali australski mediji. Novinare je, kaže, iznenadilo što je kod kuće u irskom Traleeu, a ne u Londonu. Prijatelj s fotografije, Garreth Hopkins, također je uzaludno čekao poziv policije.
- Imali su naše adrese i mogli su nas pronaći, a zašto im nije bilo stalo, ne znam - zaključila je Kanađanka.

'S BRITT SAM DUGO ISPIJALA ALKOHOL'

Interpol je pronašao ključnu svjedokinju u slučaju Britt Lapthorne, javljaju australski mediji. Radi se o 26-godišnjoj socijalnoj radnici koja je navodno u Londonu. Identitet joj skrivaju iza imena Ellen.
- Vrlo dugo smo ispijale alkohol, a činilo se kako je Britt itekako dobro raspoložena. Nije se ponašala neuobičajeno, niti drsko. Oko 3.30 sati ujutro krenula sam iz noćnog kluba s društvom pješke prema hostelu, no Britt više nije bila s nama, rekla je Ellen detektivu Scotland Yarda u Londonu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Ivana105 16.10.2008.

    Stvarno pa sto ima veze i da je pila bacvu pive? To je normalno u Engleskoj i Australskoj kulturi. Pice, drustvo i putovanja i kasnije se covjek smiri, pravi karijeru i prica ludosti iz mladosti. Kao da nase cure ne piju du jutra? I zato je zasluzila da se blati njeno ime nakon tako grozne smrti. I ako je pala kroz stijene zasto lubanja nije nimalo ostecena? Zasto fale noge i ruke i zubi? Sve je more slomilo brzinski. Nema ni pluca jadnica. To je neki teski monstrum koji moze zivot tako oduzeti mladoj veseloj curi.

  • lavanda62 16.10.2008.

    Ti boga, ta kak da je rođena f nekoj zagorskoj kleti! Mislim, da nisam vidjela ni jedne njezine fotke bez boce ili krigle ili čaše. Pa to nije normalno! Samo si možem mislit, da je i one noči bila nakresana! A i to njeno društvo neko! Sama đžankurija, prljava, tetovirana, napušena i nakronjana!!

  • gucica 16.10.2008.

    Jako mi je žao mlade cure,ali ona je na svakoj slici s alkoholom tako da je jako lako moguče da je nesretan slučaj(ako u 2 popodne pije onakve krigle neznam kako izgleda do 2 u noči)!Naša policija je nesposobna to sve stoji ali mislim da bi njezini roditelji trebali imati više poštovanja jer su ipak stranci u našoj zemlji,ako su toliko nezadovoljni neka skupe prnje i odu doma već jedanput!

Komentiraj...
Vidi sve komentare