To je to što me zanima!

Ipsilon: Nedostaje dokaza protiv uhićenih za mito?

Na sudu su u petak saslušali djelatnike državnih institucija koje se u Istri sumnjiči za korupciju. Dokazi protiv osumnjičenika navodno su labavi
Vidi originalni članak

Na sudu su u četvrtak saslušali osumnjičene za korupciju u akciji "Ipsilon". Elvisa Drandića, prvog čovjeka Porezne uprave Istre, državnu odvjetnicu Davorku Smoković pustili su da se brane sa slobode. Policajce Milivoja Mijošeka i Željka Mulera te carinika Silvana Legovića i Dražena Golemovića zadržani su 48 sati. Njih se sumnjiči za korupciju. Dokazi protiv skupine osumnjičenika navodno su vrlo labavi. Poreznik Drandić te državna odvjetnica Smoković nisu se u petak pojavili na poslu. Tajnici je Drandić rekao da je na bolovanju.
- Ako se država odluči uhititi ljude iz državne uprave, postupak mora biti toliko kvalitetan da ne smije postojati ni najmanja šansa da slučaj propadne. Po meni je sve ovo napravljeno za statistiku da bi se javnosti dalo do znanja kako se nešto ipak radi - komentirao je sudac, koji je želio ostati anoniman. Neslužbeno doznajemo kako je policija u četvrtak navečer pretražila službene prostorije pazinskoga Državnog odvjetništva i ured državne odvjetnice Smoković, i to samo nekoliko sati nakon što ju je sudac pustio. Kaznene prijave su u slučaju "Ipsilon" dobili i porečka policajka Sonja Mijošek, Ivica Šoštarić iz Križevaca te zagrebački policajac. Državnu odvjetnicu Smokvić, državni odvjetnik bajić u petak je razriješio dužnosti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nixxx 08.05.2009.

    A i taj anonimni sudac trkelja. Kaj se on ima javljati ako nije jedan od njih? Ako su imali iza sebe imali policajce i državne odvjetnike, onda sigurno imaju i suce i to je vjerojatno taj kaj se sad javio.

  • sonijakodimi 08.05.2009.

    mafija iz italije je goli kičo naspram ove naše vlade

  • kamenica 08.05.2009.

    Mafija!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare