To je to što me zanima!

Iran optužuje izraelski Mossad za smrt nuklearnog fizičara

Mostafa Ahmadi Roshan, koji je radio u Natanz postrojenju za obogaćivanje urana, posljednja je od ukupno pet žrtava atentata na iranske znanstvenike u zadnje dvije godine
Vidi originalni članak

Sveučilišni profesor i nuklearni znanstvenik žrtva je autobombe koja je u srijedu ujutro eksplodirala u njegovu vozilu ispred teheranskog sveučilišta, prenosi BBC.

Uz Mostafu Ahmadija Roshana (32) ubijena je još jedna osoba, a svjedoci su izjavili da je neposredno prije eksplozije bombu u vozilo odložio nepoznati motociklist koji je nosio kacigu na glavi.

Roshan, koji je radio u Natanz postrojenju za obogaćivanje urana, posljednja je od ukupno pet žrtava atentata na iranske znanstvenike u zadnje dvije godine.

Samo sat nakon pogibije znanstvenika, Iran je za njegovu smrt optužio izraelske tajne službe, dok je zamjenik predsjednika Mohhamad Reza Rahimi ubojstvo na državnoj televiziji nazvao ''dokazom o terorizmu kojeg sponzoriraju strane vlade'', misleći pritom na konspiraciju Izraela i Sjedinjenih Američkih Država za koje Iranci smatraju da svim silama pokušavaju spriječiti razvoj njihova nuklearnog programa.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Number88 12.01.2012.

    Izraelci i Amerikanci su največi teroristi! Koliko su dosad država uništili dosada? Koliko su tuđe krvi prolili da dođu do tuđe nafte? Skupa ubijaju nevine ljude, u Izraelu tjeraju i pljuju po Muslimanima pa čak i po Katolicima! To što Židovi i Amerikanci rade to je terorizam!

  • LongliveUSAforever 12.01.2012.

    Imaju nuklearne fizicare a nemaju bombu,,,price za malu djecu sa portala 24 sata.Iranu je bomba neophodna za ravnotezu i balans u vojnom utjecaju u regiji,,,a i za moguci napad na Izrael,,,zato se Izraelci i najviše zauzimaju za ovaj problem.

  • Prva Proleterska_1 12.01.2012.

    Vidi minusa , nisu od kradezeja, oni su aut , nego njihovo mjesto izgleda preuzeo Mosad. Đabe se trudite krivokljuni, nismo mi glupi Arapi !

Komentiraj...
Vidi sve komentare