To je to što me zanima!

Iran osudio planinare na osam godina zatvora zbog špijunaže

Svaki od planinara osuđen je na tri godine zatvora zbog ilegalnog ulaska u Iran te pet godina za suradnju sa američkom obavještajnom službom, odnosno špijunažu.
Vidi originalni članak

Teheran je optužio dvojicu američkih planinara za špijunažu i ilegalan ulazak u Iran te ih osudio na osam godina zatvora, javlja BBC. Shane Bauer i Josh Fattal dobili su svaki tri godine za ilegalni ulazak i pet godina za špijuniranje. 

Dvojica muškaraca tvrde da nisu znali da su iz iračkog Kurdistana ušli u Iran kada su u srpnju 2009. planinarili. S njima je bila i Sarah Shourd, planinarka koja je puštena uz jamčevinu prošlog rujna. Otputovala je u SAD i nije se vratila na suđenje pod isprikom da je pretrpjela posttraumatski stres te bi joj povratak bio previše traumatičan. Njen slučaj ostaje otvoren.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MUP 21.08.2011.

    Ovo su samo koleteralne žrtve ima ih puno više po Iranu.

  • user_72871 21.08.2011.

    Nisu oni ko i sve druge zemlje da nesmiju osuđivat Američke državljane te ih moraju pustit!

  • lacosta01 20.08.2011.

    al cuj one podtraumatski stres hahaha koje gluposti ej,,,a kad spijuniras ne bojis se onda jeli,a kad bi iranin tamo spijunirao odma bi ga ubili i rekli da je se zabio glavom o skoljku,,,, ali vjerujem da ima jos ovakvih spijuna tamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare