To je to što me zanima!

Iskoristili stare pruge i kolica: Vlast im se prijeti zbog 100 kn

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jedna od najmnogoljudnijih zemalja na svijetu, Indonezija, ima velikih problema s prometnom prohodnošću. Nekim Indonežanima na pamet su pale svakakve ideje
Vidi originalni članak

Nekolicina siromašnijih stanovnika odlučila je povećati svoj kućni buđet, ali ujedno i pospješiti učinkovitost i brzinu prijevoza na Jakarti. Kilometri i kilometri željezničkih pruga, koje stoje zapuštene u gradskim slamovima, stanovnici su odlučili iskoristiti. Kolica sklopljena od drva i metala u kombinaciji s prugom postala su tražen oblik prijevoza.

POGLEDAJTE VIDEO: Dosjetljivi Indonežani

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trenutno postoji pet ili šest takvih "prometala", popularno nazvanog "lori". Vozači, odnosno "gurači" "lorija" određuju cijenu nakon što procijene koliko je težak teret i koliko je dug put.

" Guram kolica da zaradim nešto novca. Da pomognem roditeljima i da imam što za jesti. Nekad zaradim 178 tisuća rupija, ali jučer sam zaradio samo 70 tisuća." rekao je Muhammad Husein, najmlađi "gurač" iz videa.

Iako zvuči puno, 178 tisuća rupija zapravo je samo nešto više od 13 dolara, odnosno manje od sto kuna za cijeli dan guranja.

Autobusni i željeznički prijevoznici žale se na par "gurača kolica" i nadaju se da će ih uspjeti otjerati i zabraniti im poslovanje, koje sirotinji jako puno znači.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • febox 12.08.2015.

    kod nas bi dobijo od 1 do tri godine zatvora jer nije ništa ukrao

  • AntonTunKakiUKantun 12.08.2015.

    A šta ćeš,moraju se nekako snaći,no u ovakvim životnim uvjetima,teško..Ljudska populacija se treba smanjiti ili pravilno razmjestiti po cijelome svijetu,npr. nudiš ljudima besplatan smještaj,hranu,kuću i namještaj,ali na Sibiru.Mora se nekako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare