To je to što me zanima!

Ispalili dva projektila: Izraelci srušili sirijski ratni zrakoplov

Izraelske obrambene snage ispalile su dva Patriot projektila u sirijski Sukhoi borbeni avion, tvrdeći da je avion ušao oko kilometar i pol u izraelski zračni prostor
Vidi originalni članak

Izrael je srušio sirijski ratni avion koji je prelijetao iznad Golanske visoravni, objavio je BBC. Izraelske obrambene snage ispalile su dva Patriot projektila u sirijski Sukhoi borbeni avion, tvrdeći da je avion ušao kilometar i pol u izraelski zračni prostor. 

Prema neslužbenim izvještajima, pilot aviona je poginuo.

Sirijska news agencija SANA objavila je da je Izrael gađao avion njihove vojske dok se nalazio u svojem zračnom prostoru na jugu zemlje, ali nisu objavili da je avion srušen. 

Agencija je citirala vojni izvor je izjavio da je avion krenuo u napad protiv naoružanih terorističkih skupina koji se nalaze u dolini rijeke Yarmouk.

Izraelski news portal Haaretz piše da su stanovnici sjevernog Izraela vidjeli ispaljene projektile i čuli eksplozije.

Obaranje sirijskog ratnog aviona dogodilo se samo dan nakon što su izraelske snage po prvi puta iskoristile svoj raketni obrambeni sustav koji je pucao na dvije sirijske rakete. Sustav je jučer identificirao dvije rakete SS-21 i  procijenio da ulaze u izraelski zračni prostor, piše BBC.

Ovo je prvi put od 2014. godine da je Izrael srušio sirijsku letjelicu u kojoj s nalazi pilot.  

Idi na 24sata

Komentari 101

  • arwin 25.07.2018.

    Izrael je država sa 5 milijuna židova + 2 milijuna arapa koji su opkoljeni sa 20-tak arapskih država s ukupno cca. 300 milijuna arapa. Kojima je već 65 godina najvažniji politički cilj uništenje Izraela i njegovog židovskog stanovništva. Izrael je najbogatija i najrazvijenija država Bliskog istoka površine 20.000 km2, (Hrvatska je više od duplo veća) mada je uglavnom pustinja bez nafte i vode i bilo kojih drugih prirodnih blagodati. Zelenila ima samo ako se navodnjava. Židovi to i rade. Arapi ne. Površina arapskih država je cca. 9.000.000 km2. Ako im neka država slučajno nema nafte onda je jad i bijeda. Logično pitanje glasi: Šta će njima tih patuljastih 20.000 km2 Izraela kad i s onim što imaju ne znaju što će?

  • Akull 25.07.2018.

    Sad se vidi tko brani Isil i tko ih podrzava......

  • bobo112233 24.07.2018.

    Vijest srušen avion. Dolje manje bitno poginuo pilot, ljudsko biće. Pa kuda ide ovaj svijet ili mediji ma pojma više nemam što daislim

Komentiraj...
Vidi sve komentare