To je to što me zanima!

Isprobavali su ljute papričice, Splićanka skoro izgubila svijest

Grupa od 18 odvažnih natjecala se u izjedanju 13 vrsta najljućih paprika na Drugom Splitskom čili maratonu. Pobjedu je među profesionalcima zavrijedio splitski biker Siniša Vukušić
Vidi originalni članak

Ne sjećam se niti koliko sam ih probala, možda osam vrsta, sve mi je još u magli. Od ove zadnje, žute, osjetila sam strašnu bol, mislila sam da ću se onesvijestiti, pa sam odlučila odustati i zanemariti pobjedu, rekla je Dora Mišurac, drugoplasirana u lakšoj kategoriji.

Drugi po redu Splitski čili maraton organizirali su kaštelanski proizvođači umaka i ljutih paprika OPG Juta spiza. Jele su se najljuće papričice na svijetu - Jalapeno, Golden Cayenne, Cayenne, Habanere, Pimento de Nayede – Habanero Chocholate, pa i one najrazornije za želudac, poput Bhut Jolokije, od koje Indijci prave suzavac i ozloglašenog Carolina Reapera. Pobjedu je među profesionalcima zavrijedio splitski biker Siniša Vukušić koji je uspio preživjeti čak deset komada.



- Prve su mi paprike bile lagane, a kasnije mi je sve postalo jednako. Ja sam free rider, a uz to ide hot chilly, avantura i sloboda - kratko je prokometirao pobjedu ‘ljuti’ biker Siniša Vukušić. Znojilo se i suzilo nakon svakog zalogaja, otpuhivali su natjecatelji poput parnjača, brisali potoke znoja... Tu se nalazila i posuda za povraćanje, no publika, nasreću, nije vidjela da se pune.U amaterskoj skupini Ilija Ivčević odnio je pobjedu za papriku više mladoj Splićanki Dori Mišurac. 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Marinads 15.11.2016.

    Vise me zabavljaju komentari nego clanak ahahaha a ludog svita

  • milla40 14.11.2016.

    Ljutina nije osjet kao kiselo,slatko,gorko i slano,ljutina je bol.Svaki čovjek ima svoju toleranciju na bol kao što i bol ima svoje posljedice.Različite od osobe do osobe.Netko će na ljutinu reagirati zatvorom i upaljenim šupkom a netko će otegnuti.Tako snažnu bol izaziva kapsaicin spoj koji se različit od ljute papričice do ljute papričice.Čak postoji i skala zove se Scovillova scala mjerenja jačine ljutine i količine kapsaicina.Dakle ne bi se trebalo baš čačkati mečku

  • Trump2k16 14.11.2016.

    Nedavno sam probao Carolina Reaper tj. umak od nje, zove se 3PM. Ime sve govori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare