To je to što me zanima!

Ispunjeni uvjeti za izručenje Vučurevića Hrvatskoj i BiH

Konačnu odluku o tome da li će i kojoj državi biti izručen Božidar Vučurević, ratni gradonačelnik Trebinja, donijet će ministrica pravsuđa Srbije, Snežana Malović
Vidi originalni članak

Viši sud u Šapcu odlučio je danas da su ispunjeni uvjeti za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja, Božidara Vučurevića, i Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, i produžilo mu ekstradicijski pritvor za još dva mjeseca, izjavio je Tanjugu glasnogovornik suda Slobodan Velisavljević dodajući da na ove odluke Vučurevićeva obrana ima pravo na žalbu Prizivnom sudu u Beogradu, a konačnu odluku o tome hoće li i kojoj državi biti izručen donijet će ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović.

Odlučujući o zahtjevima za izručenje Vučurevića, sud je utvrdio da kaznena djela zbog kojih se izručenje traži predstavljaju kaznena djela i prema zakonu Srbije, da se zbog njih u Srbiji ne vodi kazneni postupak, kao i da Vučurević nije srpski državljanin, navodi se u priopćenju Višeg suda u Šapcu.

Sud je, također, imao u vidu da kaznena djela zbog kojih je tražen nisu počinjena na teritoriju Srbije, i da ima dovoljno dokaza za postojanje osnovane sumnje da je počinio navedena djela. Stoga je, navodi se u priopćenju, zaključio da su "ispunjene pretpostavke za izručenje predviđene Europskom konvencijom o ekstradiciji, kao i zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima i to u povodu oba zahtjeva, i bosanskog i hrvatskog".

Protiv Vučurevića je, također, doneseno rješenje o produljenju pritvora za još dva mjeseca. Ekstradicijski pritvor može trajati najdulje do izvršenja odluke o izručenju, s obzirom na to da je riječ o osobi koja je uhićena prema međunarodnoj tjeralici i čije bi puštanje na slobodu moglo ometati postupak odlučivanja ili provođenja izvršenja, navodi se u priopćenju Višeg suda u Šapcu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • JerkoKC 23.04.2011.

    Treba ga vezati na sunčanu stranu Dubrovačke tvrđave po cijeli dan usred ljeta bez kapi vode ,pa neka "uljepšava"gradske zidine.

  • dgasp 22.04.2011.

    Treba mu suditi za zločine koje je počinio u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Zbog ovakvih zlikovaca mnogi nevini su stradali i raseljeni , neki se ni dan danas nemogu vratiti svojim kućama.

  • calvino 22.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare