To je to što me zanima!

Isssso miki! Ulovili najveću zmijurinu, u trbuhu pronašli dijelove zadnjeg obroka

FLORIDA U trbuhu burmanskog pitona pronašli su i ostatke zadnjeg obroka. Zmijurina si je priuštila jelena što su biolozi zaključili na temelju ostataka kopita pronađenih u truhu pitona
Vidi originalni članak

Floridski biolozi objavili su fotografije najvećeg burmanskog pitona ikad uhvaćenog u toj saveznoj državi. 

U trbuhu burmanskog pitona pronašli su i ostatke zadnjeg obroka. Zmijurina si je priuštila jelena što su biolozi zaključili na temelju ostataka kopita pronađenih u truhu pitona. 

Borili se s pitonom 20 minuta

Zmijurinu od 5,5 metara i gotovo sto kila uhvatili su još u prosincu prošle godine u Evergladesu, ali držali su je u zamrzivaču do travnja. Sad su objavili fotografje i detalje o najvećem ulovu s kojim su se borili 20 minuta. 

Tijekom obdukcije u trbuhu ženke pitona pronašli su čak 122 jaja što je dosadašnji rekord u broju jaja koje ženka pitona može imati u jednom ciklusu. 

U trbuhu burmanskog pitona pronašli su i ostatke zadnjeg obroka. Zmijurina si je priuštila jelena što su biolozi zaključili na temelju ostataka kopita pronađenih u truhu pitona. 

Zadnji obrok - jelen

Bjelorepi jelen je u tom području glavno jelo ugrožene floridske pantere.

- Uklanjanje ženki pitona s područja južne Floride ključno je za ometanje ciklusa razmnožavanja ovih grabežljivaca koji izazivaju pustoš u ekosustavu Evergladesa i uzimaju izvore hrane od drugih autohtonih vrsta - rekao je Ian Bartoszek, biolog.

Burmanski piton najveći je piton i jedna je od šest najvećih zmija na svijetu s prosječnom veličinom od 5,5 metara. Najveći dosadašnji primjerak je iz Illinoisa, uhvaćen je 2005. godine i bio je težak 183 kile i dugačak 8,2 metra.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bosanac 23.06.2022.

    Miki Issoo.....

  • ppavlija 23.06.2022.

    Mali ispravak netočnog navoda,jeleni spadaju u skupinu papkara,nisu kopitari.

  • 💀Propagandalf💀 23.06.2022.

    Iso miki u naslovu članka? Ozbiljno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare