To je to što me zanima!

Istanbul: Policija uhitila Irance, planirali atentate na Izraelce

Policija u Istanbulu uhitila je pet iranskih državljana optuženih da su članove skupine koja je navodno pripremala atentate na izraelske državljane u Turskoj, izvijestili su lokalni mediji u četvrtak
Vidi originalni članak

Obavještajne i antiterorističke jedinice u srijedu su upale u stanove i hotele u Istanbulu u kojima su odsjedali osumnjičeni, uzeli su im digitalne dokumente i dva pištolja s prigušivačima, izvijestio je Haberturk daily.

Istanbulska policija nije odmah bila dostupna za komentar.

Osumnjičene je ispitala policija, rečeno je u izvješću, dodavši da turske obavještajne službe odavno prate navodne plaćene ubojice.

Izvješće dolazi nakon izraelskog upozorenja prošli tjedan da iranski agenti mogu izvesti terorističke napade protiv izraelskih građana u Istanbulu.

Izrael je izdao upozorenje protiv putovanja u Tursku nakon što je iranski predsjednik Ebrahim Raisi obećao osvetu zbog ubojstva višeg dužnosnika Iranske revolucionarne garde (IRGC) u Teheranu.

Izvješće o uhićenjima dolazi u trenutku kad se izraelski ministar vanjskih poslova Yair Lapid treba sastati sa svojim turskim kolegom Mevlutom Cavusogluom u četvrtak u Ankari.

To je prvi posjet iz Izraela te vrste u 16 godina, prema državnoj televiziji TRT.

Dva diplomata će raspravljati o tome da imenuju veleposlanike i poboljšaju suradnju od energije do sigurnosti, dodaje TRT.

Od krize u Gazi 2018. godine, koja je eskalirala zbog otvaranja američkog veleposlanstva u Jeruzalemu, Izrael i Turska nemaju veleposlanike jedna u drugoj zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare