To je to što me zanima!

Istarska policija razriješila tri godine staro ubojstvo

PULA: Istarska policija razriješila je tri godine staro ubojstvo. Pericu Majstorovića (48) i Šimu Medanića (53) sumnjiče da su ubili Nikolu Grbića
Vidi originalni članak

Istarska policija tereti Pericu Majstorovića (48) iz Crikvenice da je krajem lipnja 2006. godine ubio Nikolu Grbića (32) iz Vrhovina, a sve na poticaj Šime Medanića (53) iz Vrsara. Medanić i Majstorović  su već 2008. godine osuđeni na 40 godina zatvora zbog ubojstva Šimine sestre Slavice, a kaznu izdržavaju u Zagrebu i Bjelovaru. Istraga je pokazala da su Perica Majstorović i Nikola Grbić, na poticaj Šime Medanića, u siječnju 2006. godine u Zadru ubili Šiminu sestru Slavicu Medanić. Obećanih 40.000 eura za Slavičino ubojstvo i ukradenih joj oko 275.000 eura, Majstorović i Grbić nisu ravnomjerno raspodijelili.
- Majstorović je veći dio novca zadržao za sebe pa je Grbić od Medanića tražio još novca. Kako više ne bi plaćao Grbiću, Medanić je nagovorio Majstorovića da ga ubije - objasnio je Dragutin Cestar, prvi čovjek istarske krim-policije. Grubića su likvidirali 23. lipnja 2006. oko 21 sat. Truplo su našli tek pet dana kasnije na poljskom putu nedaleko pulske zračne luke. Majstorović mu je, kako neslužbeno doznajemo, u zatiljak pucao iz pištolja kalibra 7,65 milimetara kojeg je ilegalno posjedovao. Istražitelji su pronašli pištolj. Iako su mediji od samog početka pretpostavljali kako je naručitelj ubojstva Slavice Medanić i Nikole Grbića jednan te isti čovjek, istražiteljima je trebalo gotovo tri i pol godine da to i potvrde. Medaniću je ovo treće poticanje na teško ubojstvo. U ožujku 1996. godine Medanić je naručio ubojstvo svoga sugrađanina, bivšeg ministra turizma Antuna Marčela Popovića,  za što je osuđen na 15 godina zatvora. Još dok je bio u pulskom zatvoru, početkom 2006. godine Medanić je naručio i drugo ubojstvo, ubojstvo svoje sestre Slavice. Treća „narudžba“ bila je likvidaciju Nikole Grbića s kojim se nekad družio u pulskom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dusansk 15.02.2010.

    Ubit sestru....????? Kako možeš, čovječe ?!

  • user_39492 15.02.2010.

    Dajte pa nemojte tako brzo rješavat zločine,probit ćete zvučni zid...

Komentiraj...
Vidi sve komentare