To je to što me zanima!

Istarski Stožer traži otvaranje terasa caffe barova od 1. ožujka

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđeno je šest novozaraženih osoba. Trenutno je u Istri 37 aktivnih slučajeva zaraze
Vidi originalni članak

Stožer civilne zaštite Istarske županije zatražio je u srijedu poslijepodne od Nacionalnog stožera civilne zaštite donošenje Odluke o otvaranju terasa caffe barova od ponedjeljka, 1. ožujka na području Istarske županije.

"Zatražili smo od Nacionalnog stožera ono što smo već najavili prije par dana. Mi smo odgovorno razgovarali s ljudima iz te djelatnosti, s čelnicima Obrtničke komore Istarske županije te Cehom ugostitelja da se ovaj tjedan donese odluka da se od Nacionalnog stožera zatraži popuštanje mjera odnosno otvaranje terasa kafića u Istri", istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

KOZLEVAC O MJERAMA: 'Nikako nam nije sjela odluka o otvaranju kladionica i casina'

Dodao je kako sve mjere treba donijeti odgovorno i oprezno jer "situacija u okruženju nije dobra, a neke se zemlje u okruženju, naročito na istoku, zatvaraju."

Inače, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 344 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno šest novozaraženih osoba. Trenutno je u Istri 37 aktivnih slučajeva zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 809 osoba. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • BlackRaven 25.02.2021.

    Đeneral Dino se javio. Kad vidim ove protuhe iz CZ , nekadašnjih kriznih štabova, mogu se samo počet smijat. Odoka imaju ovlasti manje nego parking redari ma što god o tome parastožer pričao - jer izvanrednog stanja nema. A niti je Sabor ovlastio njih za ništa. Odluke i mjere parastožera su ilegalne. Kao što i onaj ko ih provodi će popit kaznu nakon svega ovoga.

  • crna mačka 24.02.2021.

    Pa svi sidimo i pijemo po zidićima, na klupama pa čemu se ne može na kafićke stolice?

  • Dianysi 24.02.2021.

    Zar Istrijani jos cekaju sta ce nam prodane duse Capak, Bozinovic i zenski Modric reci ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare