To je to što me zanima!

Istočne članice se protive: EU danas o izbjegličkim kvotama

U utorak će se na izvanrednom sastanku u Bruxellesu okupiti ministri unutarnjih poslova EU kako bi raspravili prijedlog o raspoređivanju 120.000 izbjeglica
Vidi originalni članak

U utorak će se na izvanrednom sastanku u Bruxellesu okupiti ministri unutarnjih poslova EU kako bi raspravili prijedlog o raspoređivanju 120.000 izbjeglica među članicama EU.

Prema prijedlogu EK u sljedeće dvije godine trebalo bi rasporediti 15.600 ljudi s područja Italije, 50.400 iz Grčke i 54.000 iz Mađarske. Mađarska ne želi sudjelovati u tom programu, ističući da ona nije zemlja članica na prvoj crti, to jest ona u koju izbjeglice ulaze prvi put na teritorij EU-a. Sada predstavnici zemalja članica razgovaraju o dvije opcije.

Jedna od opcija je da se mađarska kvota dodijeli Italiji i Grčkoj, a druga da se nađe fleksibilna formulacija koja bi omogućila da se u taj program može uključiti bilo koja zemlja koja to zatraži i koja ispunjava uvjete, to jest da na svom teritoriju ima toliki broj izbjeglica da se ne može s njim nositi. 

Protiv ovog prijedloga su i Češka, Slovačka i Poljska. 

U srijedu će se održati summit na kojem će se sastati i šefovi država i vlada Unije, a raspravljat će o izbjegličkim kvotama.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Korbar Vlado 22.09.2015.

    Sirija je zemlja koja je prije rata imala solidan standard za blisko-istočne države koje nisu tako bogate naftom ko zemlje perzijskog zaljeva, Libija i S.Arabija,, mjerljiv sa naprimjer standardom južnih djelova Italije. Na stranu sad to što žene imaju ista prava kao i muškarci, predsjednik nije morao biti musliman,,,,,, Sve zaslugom reformi koje je proveo tata sadšnjeg predsjednika Sirije, Hafiz Al Asad.... A izbjeglice - zapravo, govore da bježe zbog ISIL-a i "diktatora Bašara Al Asada.",, koji im je omogučio,, zapravo održavao jer je imogučio njegov otac, gorenavedeno. Nije li to malo kontradiktorno?? Od koga to onda oni zapravo bježe? BJEŽE LI ONI ONDA UOPČE OD ISILA PROTIV KOJEGA SE NE ŽELE BORITI, ILI OD LEGALNE VLADE KOJA SE BORI PROTIV TOG ISILA (od kojega oni navodno bježe), DA SE NE BI MORALI BORITI PROTIV ISILA??

  • DIgad 22.09.2015.

    super vrijeme za "namještanje rata u Europi"- kad izbjeglice shvate da neće baš svi biti tamo gdje žele, slijedi pobuna i pravo lice izbjeglice????!!!!! Daj Bože da griješim.

  • zlajo2 22.09.2015.

    što ih treba raspoređivat kad je Adolfina rekla da će ih primit 800 000

Komentiraj...
Vidi sve komentare