To je to što me zanima!

'Istospolni parovi moraju dobiti mogućnost za posvajanje djece'

SDP-ov cilj je socijalna održivost mirovinskog sustava, a za njegovo ostvarivanje važno je realno planirati mirovinske izdatke minimalno na razini prosječnih izdataka u EU
Vidi originalni članak

Na tribini 'Dostojanstveno u mirovinu' SDP i Stranka umirovljenika u nedjelju su u Orahovici predstavili SDP-ov 'Plan za povećanje mirovina', a predsjednik stranke Davor Bernardić rekao je kako je cilj socijalna održivost mirovinskog sustava.

PETROV: 'Djeca nastaju i odrastaju u zajednici muškarca i žene...'

Na tribini su, uz predsjednika SDP-a Bernardića sudjelovali i politički tajnik stranke Davorko Vidović i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić, koja podržava SDP-ov Plan.

SDP-ov cilj je socijalna održivost mirovinskog sustava, a za njegovo ostvarivanje važno je realno planirati mirovinske izdatke minimalno na razini prosječnih izdataka u EU, što je za 1 posto više od sadašnjeg udjela mirovina u BDP-u u Hrvatskoj, priopćeno je iz SDP-a

KOLAPS SDP-A Dozidali do Bere: Ivan Pernar diše za vrat Davoru Bernardiću

Time bi se, smatraju iz SDP-a, omogućio rast prosječnih mirovina odmah za 300 kuna, što bi za veliki broj od 500.000 umirovljenika koji se sada nalaze ispod praga siromaštva, značilo ulazak u veću zonu socijalne sigurnosti.

Na tribini je također rečeno kako se SDP-ovim mjerama osigurava da umirovljenik s radnim stažom od 41 godine ima mirovinu barem u visini 75 posto svoje nekadašnje prosječne plaće, da mirovine osjetno rastu i apsolutno i u odnosu na prosječne plaće, da se u ostvarivanju mirovinskih prava u cijelosti izjednače umirovljenici iz sustava generacijske solidarnosti i kombiniranog mirovinskog sustava, te da se starijim sugrađanima koji nisu stekli pravo na mirovinu, osigura minimalna socijalna sigurnost. 

BERNARDIĆ O REJTINGU: "Ne brinite za SDP, ostvarit ćemo dobar izborni rezultat"

Kako bi mirovine dodatno rasle, na tribini je navedeno da će 'SDP uvesti dodatno treće usklađenje u jednoj godini i to s polovicom stope rasta BDP-a. U slučaju negativnog rasta, mirovine se ne bi smanjivale'.  

Sudionici su ocijenili da Vlada RH nije pristupila na odgovoran način problemima u mirovinskom sustavu i da su Vladini prijedlozi 'potpuno neprihvatljivi jer nude duži rad za manje mirovine u nepravednijem sustavu'. 

Istospolni parovi moraju dobiti mogućnost za posvajanje djece i udomiteljstvo 

Predsjednik SDP-a Bernardić se u Orahovici osvrnuo i na povlačenje iz procedure Zakona o udomiteljstvu, rekavši da će SDP uvijek biti protiv diskriminacije.

SDP PROTIV REFORME Bernardić: Porezna reforma je prodavanje magle i obmana...

Dodao je kako djeca trebaju biti na prvome mjestu, a da istospolni parovi trebaju imati tretman ravnopravnih članova društva po svim pitanjima, pa tako i kada je riječ o udomljavanju i posvojenju. 

Predsjednik SDP-a naveo je i kako istospolni parovi moraju također dobiti mogućnost za posvajanje djece. To je naš stav, zaključio je Bernardić. 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • banirana 26.11.2018.

    sodoma i gomora - Bog će vam suditi - poželjet će da se rodio nije tko god sablazni dijete - čak i je i dječja pravobraniteljica za nešto takvo bolesno - - ona koja bi trebala štititi djecu od takvoga ga nečega - jadnom djetetu nije dosta što je siroče nego će ga još dati onima koji u samom startu daju djetetu nenormalnu neprirodnu iskrivljenu sliku ljudske prirode - da homoseksualnost nije normalna i ravnopravna heteroseksualnosti dovoljan dokaz je taj što ovi ne mogu međusobno imati djecu

  • lilianst 26.11.2018.

    Ne, nikako istospolne zajednice. Majka i otac ili jedan od njih u slučaju razvoda.

  • ljubica ljubičica_1 26.11.2018.

    Samo ti sanjaj Bernardiću.I ovo malo biračkog vašeg tjela nebude glasovalo za vas posle ove izjave.Zna se ko može posvojit djete .To su muškarac i žena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare