To je to što me zanima!

Istra ima 89 novozaraženih, u bolnicama je sve manje mjesta

Došli smo do trenutka kada broj hospitaliziranih zbog zaraze koronavirusom ugrožava redovno funkcioniranje ostalih bolničkih djelatnosti odnosno zdravstvenog sustava, upozorila je dr. Hrstić iz pulske bolnice
Vidi originalni članak

Novih 89 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata, a raste i broj osoba hospitaliziranih u pulskoj Općoj bolnici, gdje ih je trenutno na liječenju 35, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 439 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 89 novozaraženih osoba s istarskog područja. Od jučer se oporavilo se 57 osoba, tako da je u Istri trenutno 470 aktivnih slučajeva zaraze.

VEĆINA SE BOJI ZARAZE Porastao interes za cijepljenje, gužve na punktovima: 'Došla sam jer želim svoj život nazad'

U mjerama samoizolacije je 1350 osoba. U pulskoj Općoj bolnici na liječenju je 35 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 28, a u respiracijskom centru sedam osoba. Na respiratoru je dvoje pacijenata, a prosjek starosti hospitaliziranih je 64 godine.

- Došli smo do trenutka kada broj hospitaliziranih zbog zaraze koronavirusom ugrožava redovno funkcioniranje ostalih bolničkih djelatnosti odnosno zdravstvenog sustava. Bolnički kapacitet se sve više puni te je situacija ozbiljna - upozorila je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić.

NOVA ODLUKA STOŽERA Beroš: Liječnici sve starije od 65 moraju zvati na cijepljenje

Stožer je u subotu ponovno pozvao sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv zarazne bolesti covid-19 bolesti da od ponedjeljka 1. do nedjelje 7. studenoga pristupe cijepljenju bez zakazanog termina. Cijepiti se bez zakazanog termina može u Buzetu, Labinu, Pazinu, Puli, Poreču, Rovinju i Umagu, a mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene. Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i karticu zdravstvenog osiguranja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Monoma 30.10.2021.

    Istra , zlatnu koku se ne dira u sezoni dok nose turisti eure,kad sezona završi eto nam korone,bolnice se pune,onlajn škole.Strpimo se do 1.06 iduče godine sve će opet doći na svoje.

  • Akull 30.10.2021.

    Prdnuh ,a ne trepnuh....

Komentiraj...
Vidi sve komentare