To je to što me zanima!

Istra: Motociklist poginuo u teškoj prometnoj nesreći

Kako neslužbeno doznajemo u srazu su sudjelovali vozači Renault Kangooa i motora Honda. Vozač Renaulta kretao se od Žminja prema Vodnjanu
Vidi originalni članak

Jutros oko 6,40 sati se u Svetvinčentu dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač motocikla. 

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnjak iz okolice Žminja upravljao teretnim vozilom Renault Kangoo, pulske registarske oznake, iz smjera Pazina u smjeru Žminja. U naselju Svetvinčenat, vozač je prilikom skretanja u lijevo oduzeo prednost prolaska motociklu kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnjak iz Pule.

Od siline udarca vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja. Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije. Protiv vozača teretnog vozila se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za vrijeme obavljanja očevida državna cesta D77 Pazin-Žminj bila je zatvorena na promet od 6,40 do 10 sati te se promet odvijao obilazno kroz Svetvinčenat.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • tutek! 07.07.2020.

    Nesreća se dogodila u mjestu Svetvinčenat gdje je ograničenje 50km/h. Svatko tko bar malo zna voziti pri toj brzini može spriječiti ili bar umanjiti posljedice ako mu netko skretanjem lijevo oduzme prednost. Dakle, dvije su mogućnosti: prva da je motociklist vozio prebrzo, a druga je mogućnost da je vozio još brže. Trećeg nema. Naravno, nitko ne negira krivicu vozača automobila ali motociklisti bi trebali znati da ako se sami ne čuvaju, poštuju propise, pogotovo brzinske, nitko drugi ih ne može zaštititi.

  • cicinakitu 06.07.2020.

    i, ko je pobjedio u "srazu"?

  • tutek! 06.07.2020.

    Ravna cesta i prebrzi motocikl. Posljedice već puno puta viđene...

Komentiraj...
Vidi sve komentare