To je to što me zanima!

Istra se buni na kartu ECDC-a, oni odgovaraju: 'Praćenje po županijama nije praktično'

Ovakva odluka dogovorena je na razini država članica prošle godine za vrijeme njemačkog predsjedanja. Promatranje svake jedinice zasebno ne bi bilo praktično, rekli su iz ECDC-a
Vidi originalni članak

Negodovanja zbog kriterija kojima ECDC označava rizične regije na karti najglasnija su bila u Istri. Stručnjaci i političari žalili su se da imaju dobru epidemiološku sliku i da su žrtva drugih neodgovornih županija.

Naime, ECDC je Hrvatsku podijelio u četiri regije – sjevernu, panonsku, jadransku i Grad Zagreb. Postojala je inicijativa usmjerena prema ECDC-u kako bi se kriteriji promijenili i odnosili se na pojedine županije, no čini se kako njima ne pada na pamet mijenjati dosadašnju praksu.

HRVATSKA U NARANČASTOM 'Istra ne može snositi posljedice neodgovornih županija'

- Ovakva odluka dogovorena je na razini država članica prošle godine za vrijeme njemačkog predsjedanja. Promatranje svake jedinice zasebno ne bi bilo praktično, jer bi značilo da se u Europskoj uniji treba obrađivati 1500 regija, dok ih je s ovom metodologijom 330 - rekli su iz ECDC-a za HRT.

Osim hrvatske obale, u narančastom su dijelovi Francuske, Grčke, Švedske, Norveške, Finske, Danske i Belgije, te čitava Irska.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Desnooddesno 20.07.2021.

    Talijani se zelene da mi je i to vidjeti

  • Predator46 20.07.2021.

    A ti svi "stručnjaci" odreda anonimni. Odoka se takvoj informaciji vjeruje kao i onoj da je zemlja ravna ploča. Daj odkaskajte više sa lažima.

  • 20.07.2021.

    Škrbni i odgovorni Istrani dobivaju kajlu odstraga od neodgovornih južnih plemena Hrvatske. Zaista su u pravu kad tražer poseban status unutra Hrvatske. Na njihovoj sam strani 102%.

Komentiraj...
Vidi sve komentare