To je to što me zanima!

Istraga protiv Budimira: Nanio je milijunsku štetu ZL Zagreb

Budimir je s tadašnjim direktorom ZLZ-a Boškom Matkovićem sklopio ugovor kojim je Matkoviću uz plaću osigurana vrlo izdašna otpremnina te godišnji bonusi
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je donijelo rješenje o provođenju istrage  protiv Josipa Budimira, ekonomskog stratega HDZ-a i HSLS-a, i Boška Matkovića zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv gospodarstva zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Budimira se tereti da je 2005. kao predsjednik Nadzornoga odbora Zračne luke Zagreb (ZLZ) s tadašnjim direktorom ZLZ-a Boškom Matkovićem sklopio ugovor kojim je Matkoviću uz plaću osigurana vrlo izdašna otpremnina te godišnji bonusi, a čije odredbe Državno odvjetništvo smatra protuzakonitima.

Na taj je način  u razdoblju od 31. svibnja 2005. pa do kraja 2008. godine drugookrivljeniku isplaćeno nepripadajućih plaća i nagrada u ukupnom iznosu od oko četiri milijuna kuna, a za koji je oštećeno to društvo.

Budimiru se stavlja na teret da je potpisivanjem takvoga ugovora omogućio Matkoviću stjecanje nepripadne imovinske koristi, tj. da je kao predsjednik NO-a zloupotrijebio položaj i ovlasti, a Matkovića se sumnjiči za poticanje.


Idi na 24sata

Komentari 23

  • pijevac 15.10.2014.

    a gdje su bile vlasti kad se nekom isplaćivao višemilijunski iznos sa državnog računa?zato za mene nije bilo ništa za otpremninu...kad su zaslužni sve počistili

  • Yassa 14.10.2014.

    naivac uz dobru proviziju prodaju i sebe i mamu svoju , pa zašto bi on bio drugači

  • DavorMilaković 14.10.2014.

    ništa lakše neka vrati od svoje imovine

Komentiraj...
Vidi sve komentare