To je to što me zanima!

Istraga protiv četvorice pariških policajaca zbog premlaćivanja crnca: 'Napali su me i vrijeđali'

Francuska je pokrenula službenu istragu protiv četiri francuska policajca zbog premlaćivanja crnog glazbenog producenta, pišu u ponedjeljak agencija France presse i France Info.
Vidi originalni članak

Dvojica policajaca ostat će u pritvoru, a druga dvojica bit će pod sudskom prismotrom, navode francuski mediji. 

Optužbe protiv policajaca uključivat će i uporabu rasističkog jezika i namjernog nasilja uz korištenje oružja, rekao je u nedjelju pariški tužitelj Remy Heitz.

U francuskoj prijestolnici u subotu su izbili nasilni sukobi tijekom prosvjeda protiv policijskog nasilja nakon što je predsjednik Emmanuel Macron dan ranije poručio da su snimke navodnog premlaćivanja "sramotne za Francusku".

DRAMATIČNO U FRANCUSKOJ Tisuće ljudi na prosvjedu protiv policijskog nasilja: Policija je na prosvjednike bacala suzavac

Glazbeni producent Michel Zecler rekao je da su ga policajci "zaskočili" u njegovu glazbenom studiju u 17. pariškom okrugu 21. studenog. 

Rekao je da je šetao u blizini studija i nije nosio masku čime je kršio francuske zdravstvene protokole u borbi protiv koronavirusa. Kada je vidio policijsko vozilo, ušao je u svoj glazbeni studio kako bi izbjegao novčanu kaznu. 

Dodao je da ga je policija pratila u studio te fizički napala i vrijeđala po rasnoj osnovi. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare