To je to što me zanima!

Istrage u Zagrebu: Brisali su ulice i parkove za nove zgrade

Prostorni planovi mijenjali su pod izgovorom da se unose tehničke ispravke. Tako su dodavane zgrade, etaže, nestajale su ulice i parkovi. Istražuju se svi ispravci
Vidi originalni članak

Uskok već mjesecima češlja papire zagrebačkog Gradskog poglavarstva zbog sumnje da su se protuzakonito u brojnim naseljima mijenjali prostorni planovi, pod izgovorom da se unose tehničke ispravke. Tako su dodavane zgrade, etaže, nestajale su ulice, a zemljišta su prenamijenjivali u građevinska. Istražuju se svi ispravci iz Službenog glasnika, a Jutarnji piše da je na razgovoru bila i bivša tajnica Greta Augustinović-Pavičić koja je kao tajnica unosila ispravke. Jutarnji dodaje da policija vodi 15 istraga u Poglavarstvu, a neke traju već mjesecima. Najveća promjena u dokumentaciji bila je na zemljištu iza Muzeja suvremene umjetnosti od 7500 'kvadrata' koje je iz društvene promijenjeno u mješovitu namjenu. Najveći dio spornih izmjena napravljen je između 2006. i 2009., a  tek se treba utvrditi i koja je korist koju su izvukli investitori.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • komentatorv2 08.11.2010.

    zakaj bi Bandić od 2006-2009 ilegalno mijenjao prostorne planove kad je sve to mogao napraviti i legalno tj. preko skupštine. mislim da je ovdje riječ o igri podređenih.

  • Dacha_1 08.11.2010.

    Pa to je javna tajna. Svi znaju za malverzacije u zagrebačkoj skupštini, predvođene hrvatskim kaubojem. Mislim za wc 5 mil., za dvije stepenice preko 100 tisuća kuna i tako dalje i tako dalje......Gdje je kraj? Nažalost sve dok građani šute i okreću glavu, nema kraja isušivanja novca tih istih građana. Sramota!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare