To je to što me zanima!

Sanader u Uskok opet došao bez odvjetnika, nije dao iskaz

Uskok Sanadera i vlasnika Dioki grupe i Novog lista Roberta Ježića sumnjiči da su Ježićevoj tvrtki pokušali pribaviti nezakonitu dobit od 10 mil. eura na štetu Janafa
Vidi originalni članak

U sjedište Uskoka u srijedu je oko 10 sati došao bivši premijer Ivo Sanader. No i ovaj se put pojavio bez odvjetnika. Sva tri njegova odvjetnika koje je angažirao nisu mogli doći u Uskok. Čedo Prodanović se oporavlja od operacije, Goran Suić je otputovao, a Jadranka Sloković je bolesna. 

Zbog toga Sanader opet nije dao iskaz. Njegovo su svjedočenje odgodili za 7. veljače. Ako i tada dođe bez odvjetnika, ponudit će mu novog branitelja ili će mu odrediti odvjetnika po službenoj dužnosti.

U Uskoku su rekli kako će Sanadera sljedeći put sigurno ispitati. Naglašavaju i kako nije riječ o odugovlačenju postupka nego poštivanju zakona prema kojem osumnjičenik prvi iskaz mora dati u nazočnosti odvjetnika.

Trebali ga ispitati o slučaju Dioki 

Istražiteljima je Sanader u srijedu trebao dati iskaz u slučaju Dioki, javlja HRT. Uskok Sanadera i vlasnika Dioki grupe i Novog lista Roberta Ježića sumnjiči da su Ježićevoj tvrtki pokušali pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura na štetu Janafa. 

Sumnja se da se Sanader kao predsjednik Vlade od studenog 2008. do lipnja 2009. koristio svojim položajem kako bi se u što kraćem roku realizirala kupoprodaja građevinskog zemljišta s terminalom za skladištenje nafte i naftnih derivata na Žitnjaku, pod uvjetima i cijeni od najmanje 28 milijuna eura, koje je postavio Robert Ježić. Sastanak Ježića i odgovornih iz Janafa je prema istražiteljima na Sanaderov zahtjev dogovorio Damir Polančec. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • user_21162 01.02.2012.

    Pa jel' vam onda čudno kada pošten čovjek pobije pola sela?

  • dhabula6 01.02.2012.

    ako sitni lopov okrade kiosk i njemu ce odgodit ročište,mozeš mislit kako ce mu ga odgoditi.gadovi prokleti i kada zavrse u zatvoru i dalje ih se stiti cemu onda lazi u ustavu kako smo svi jednaki stavi lijepo cinjenicno stanje stvari u ovoj zemlji tako da nam se djeca od malena pripreme na prezivljavanje u ovoj lakrdiji od sustava

  • cik - cak 01.02.2012.

    vidi ti našega ive dobio povlaštenu mirovinu pa sad ne treba ni štaku za hodanje(pa kaj mu itreba više ne nosi crnu torbu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare