To je to što me zanima!

Istraživanje: Hrvati ne očekuju povišice u skorije vrijeme, misle da će plaće rasti manje od 5%

Cijene u hrvatskim trgovinama u odnosu na druge zemlje su veće, tu se ispitanici slažu, a razloga je, smatraju, nekoliko
Vidi originalni članak

Cijene su prelaskom na novu valutu dodatno rasle, država prijeti trgovcima, a građani su s pravom nezadovoljni. RTL je objavio ekskluzivno istraživanje o cijenama u odnosu na druge zemlje, ali i plaćama.

A NA VELIKE? Drakonskim kaznama udarili po malim poduzetnicima, par centi poskupljenja nosi veliku kaznu

A za koliko će rasti? Gotovo polovica vjeruje da će to biti samo pet posto ili manje (46,6 posto). Rast do 15 posto očekuje manje od trećine ispitanika (28,5 posto), a više od toga - opet pesimizam. Niti 10 posto anketiranih ne vjeruje u povišice do 20 posto plaće (9,6 posto ispitanih), a na više od 30 posto računaju tek malobrojni (2,5 posto).

NEOPRAVDANA POSKUPLJENJA Plenković otkrio kako bi mogli kazniti trgovce koji su dizali cijene: 'Imamo arsenal mjera'

Zapravo čini se da osnovni problem ostaje isti – nije stvar valute, nego novca za iznimno visoke troškove života nemamo dovoljno. I o tome bi trebali brinuti svi i država i poslodavci.

NAPOMENA: Istraživanje je za RTL provela Promocija plus 17. i 18. siječnja, na uzorku od 600 ispitanika uz standardnu grešku plus minus 4 posto i razinu pouzdanosti 95 posto.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kormilar 26.01.2023.

    Ako više od 70% Hrvata smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru i ako Hrvati ne očekuju povišice u skorije vrijeme, te misle da će plaće rasti manje od 5%, nije mi jasno zašto onda ta većina ne glasa protiv vladajućih koji su krivi za takvo stanje? Zna li tko odgovor?

  • hrvatisuglupnarod 23.01.2023.

    Nece place rasti dok se narod ne izbori za to, nema rasta placa nema rada! Jedino tako! Ali i vlada mora to podrzati i staviti minimalnu placu 1500€ to je u skladu sa previsokim cijenama! Minimalac 1500€, i svaki radnik izborit se za vece place, a svaki poslodavac MOZE isplatit i 3000€ placu i dalje ce imat visoku zaradu, sli kad radnik radi i suti zasto bi mu isplatio?A oni obrtnici koji lazu da ne mogu isplatiti jer bi propali ili da moraju poskupiti usluge jer bi propsli, njih kazniti sa milijunskim kaznama JER LAZU, gospodo ne bi vi radili da nemate ogromne zarade, ako nije tako KLJUC U BRAVU, DA VAS VIDIMO!

  • donatien 23.01.2023.

    Sve zemlje koje su uvele euro, povećale su i plaće s vremenom...evo krećemo 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare