To je to što me zanima!

Istraživanje pokazalo: London je 'kralj namrgođenih selfija'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako je 'duckface' out, 'selfie' je i dalje svakodnevna pojava na svim društvenim mrežama. Neki su se znanstvenici bacili u analizu 'selfija' u šest svjetskih gradova
Vidi originalni članak

Analizirali su objave 'selfija' u Londonu, Moskvi, New Yorku, Bangkoku, Berlinu i Sao Paolu. Kombinacijom teoretskih, umjetničkih i kvantitativnih metoda došli su do nekoliko zaključaka. Jedno od zaključaka je i to da su 'selfiji' Londončana najnamrgođeniji, za razliku od 'selfija' stanovnika Sao Paola, koji na fotografijama ispadaju najsretniji.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Selfiji' iz 6 svjetskih gradova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cijelo su istraživanje, zaključke i zanimljivosti objavili na portalu selfiecity. Osim ekspresije lica, proučavali su kut slikanja i poze, ali i demografiju uzoraka.

Tako su zaključili da je udio djevojaka koje objavljuju 'selfije' čak 82 posto, naspram 18 posto 'selfija' mladića. Još je jedna od zanimljivosti ta da su najmlađi 'objavljivači selfija' iz Bangkoka, a najstariji iz New Yorka.

No podatak koji je izazvao najviše pažnje je zapravo taj da je u cijelom fundusu fotografija, iz kojeg su izvlačili podatke, 'selfie' fotografija zapravo bilo najmanje. Tek tri do pet posto analiziranih fotografija bile su 'selfiji', a prevladavaju fotografije kućnih ljubimaca, hrane, spomenika i, naravno, prijatelja i obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Milky way 06.12.2015.

    Jucer mi riknuo frizider sa punom ledenicom mesa . I to bas vikendom , tako da iako je pod garancijom , nis id servisa. Nema mi druge nego da okinem jedan namrgodjeni selfi I postanem trendi . Ljudi ne kupujte Indesit , sranje od marke !

  • maracmarac 05.12.2015.

    koji je ovo kurac?

Komentiraj...
Vidi sve komentare