To je to što me zanima!

Istražuju bivšeg predsjednika: Sarkozyja ispitivali čak 15 sati

Bivši francuski predsjednik pred sudom se pojavio u utorak navečer, nakon davanja iskaza policiji. U ponedjeljak je policija ispitala njegovog odvjetnika i jednog suca
Vidi originalni članak

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nakon ispitivanja u utorak sada je i službeno pod istragom. Pred sudom se pojavio u utorak navečer, nakon davanja iskaza policiji. Ispitivanje je trajalo 15 sati, piše BBC. 

Ovo je prvi put da je bivšeg predsjednika Francuske privela policija. Ispitani su i Sarkozyjev odvjetnik Thierry Herzog i sudac Gilbert Azibert. 

Istražitelji vjeruju da su otkrili mrežu informatora unutar policije i pravosuđa koji su rodbinu bivšeg predsjednika obavještavali o sudskim postupcima koji bi se protiv njih mogli pokrenuti. 

Sarkozy je navodno jednom visoko rangiranom sucu ponudio prestižnu funkciju u Monaku u zamjenu za informacije.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • optimist-pesimist 03.07.2014.

    E sad neka proba kako je biti "malen" čovijek u Francuskoj. Sad će ga isljeđivati isti onaj sustav nad kojim je on za vrjeme vlasti dominirao iste instruirao i manipulirao. Za jednog bivšeg ministra policije i predsjenika države bit će to jedno vrlo bolno osobno iskustvo.Optuživati političke suparnike da mu se namješta zbog političkih razloga je izgleda ofucani i otrcani spin ne samo kod nas malih naroda. Pa zar se nije on istim metodama služio poradi politike. Sad će osijetiti drugi kraj te političke batine. Njegov izlet u političke vode pokazao se kao promašena ambicija,pokazao se kao politički, iskompleksirani diletant na čelu svoje razjedinjene stranke, ostao bez vijerne družice, bez druge družice koja mu je služila kao modni dodatak i lijek za njegove komplekse dakle propao kao političar, suprug a bogami kao ljubavnik. Drugim riječima promašen Francuski slučaj.

  • Petar Adamović 02.07.2014.

    Naš bivši predsjednik je "puno bolji" od Sarkozija.Izda državu pokrade gotovu lovu na očigled javnosti poslije dobije doživotnu funkciju drmanje duda,ured ,savjetnike,zaštitare,zaziva crvenilo i boljševizam u državi,pljuje po desnici.Ovoga nema NIGDJE u svijetu.Ako nešto nije ispravno navedeno,molim da me ispravite.

  • aaerts 02.07.2014.

    Narkozy XD

Komentiraj...
Vidi sve komentare