To je to što me zanima!

Političar iz Italije koji se protivi cijepljenju dobio vodene kozice

Talijanski političar Massimiliano Fedriga, član Sjeverne lige stranke koja se protivi obaveznom cijepljenju protiv 12 bolesti, dobio je vodene kozice. Morao je četiri dana provesti u bolnici...
Vidi originalni članak

- Dobro sam, kod kuće sam i oporavljam se. Zahvaljujem svima - napisao je na društvenim mrežama Massimiliano Fedriga (38) nakon što je otpušten iz bolnice zbog vodenih kozica.

Fedriga je član Sjeverne lige stranke koja je protiv obveze cjepljenja protiv 12 bolesti među kojima su i vodene kozice, smatrajući da se svakome mora ostaviti izbor. 

Cijepljenje protiv difterije, tetanusa, dječje paralize, ali i protiv ospica, vodenih kozica ili zaušnjaka obavezno je za upis djeteta mlađeg od šest godina u jaslice ili vrtić. 

Talijanskim je školarcima zabranjen dolazak na nastavu dok ne donesu potvrdu o tomu da su cijepljeni, a njihovi će roditelji u protivnome biti kažnjeni s 500 eura globe. Zakon je donesen zbog naglog porasta broja oboljelih od ospica i vodenih kozica.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • projekt_venus 20.03.2019.

    S obzirom da nas ima oko 3 milijarde previše, svakako su poželjni oni koji odbijaju cijepljenje

  • projekt_venus 20.03.2019.

    To se zove Darwinova nagrada

  • LokarD 20.03.2019.

    Cemu tolika panika??? I ja sam cijejena protiv zaušnjaka i rubeole i isto obolila od te zarazne djecje bolesti. Prestanite vise dizat bespotribnu paniku među ljude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare