To je to što me zanima!

Ivan (21): Odlazim u Irsku, u Hrvatskoj nema posla za mene

Trbuhom za kruhom: Ivan Marinić (21) iz Slavonskog Broda ne želi tratiti vrijeme i u Hrvatskoj čekati na posao u struci. Pružila mu se prilika za rad u Irskoj
Vidi originalni članak

Iako mu je Hrvatska komora primalja izdala licenciju za samostalan rad, Ivan Marinić (21) iz Slavonskog Broda unatoč tome u Hrvatskoj ne može dobiti posao primalje i raditi u svojoj struci.

Kad su neke od hrvatskih bolnica tražile primalje, Ivan nije imao potrebnu licenciju, a sad kad ju je konačno dobio, više nema potrebe za zapošljavanjem ljudi njegove struke.

- Radim kao konobar, ali to me ne čini sretnim. Želim raditi u struci i usavršavati se. Pružila mi se prilika rada u Irskoj i objeručke sam je prihvatio - govori Ivan, zasad prva i jedina muška primalja u Hrvatskoj. Za dva tjedna putuje u Dublin i ne zna što ga tamo čeka, no voljan je raditi i stjecati iskustvo.

Marko Jurinec/PIXSELL

- Prijatelji koji su već otišli raditi u Irsku rekli su mi da u Dublinu zapošljavaju primalje. Plaća bi mi bila od 600 do 1000 eura tjedno. Iako volim svoj rodni grad, primoran sam otići - dodao je Ivan. Kad je svoju odluku rekao obitelji, oni u prvi tren i nisi bili oduševljeni njegovim izborom, no podržavaju ga.

- Ne planiram u Irskoj ostati zauvijek. Čim se u Hrvatskoj pruži prilika za zapošljavanjem, spreman sam se vratiti. Vjerujem da ću tamo puno toga naučiti, pa mi možda i to bude prednost ako jednog dana budem tražio posao u domovini - nada se Ivan. Vjeruje da će se u novoj sredini brzo snaći, a bude li svojim iskustvom rada u Irskoj mogao pomoći pri zapošljavanju i drugih mladića iz Hrvatske koji tek završavaju školu za primalje, tvrdi da će rado to učiniti. 


Idi na 24sata

Komentari 347

  • HrvatskaJadiBijeda 04.02.2016.

    što reći ...osim Sretno gore.....!!!!

  • fijuman 04.02.2016.

    Ivane, sretno ti bilo. Kada te neće tvoja rođena država hoće te tuđinska i to još uređena i pravna država koja cijeni i plaća školovane ljude iz potrebnih zanimanja. Biti će teško ali se nećeš pokajati a svoje roditelje i zavičaj ćeš uvijek nositi u svom srcu.

  • Anonymous Legion 03.02.2016.

    Sretno mladiću prava odluka,go Johnny go go :H

Komentiraj...
Vidi sve komentare