To je to što me zanima!

Ivan Čermak od Ježića kupuje Dioki? "Razgovori su u tijeku"

Riječkom tajkunu Robertu Ježiću, dio vjerovnika predložio je da umirovljeni general Ivan Čermak dođe na čelo Diokija. Čermak kaže kako su pregovori još u tijeku...
Vidi originalni članak

Dioki je pred bankrotom zbog duga od 180 milijuna kuna, a 1125 radnika strepi nad poslom. Vlasniku, riječkom tajkunu Robertu Ježiću, dio vjerovnika navodno je predložio da umirovljeni general Ivan Čermak dođe na čelo tvrtke. Čermak je za Jutarnji list potvrdio da su “razgovori u tijeku te da odluku donose vjerovnici”. 

Ježić je zbog blokade računa poručio da Ministarstvo gospodarstva, odnosno država, žele uništiti tvrtku. Oni su odgovorili kako je za stanje odgovoran vlasnik i Uprava. Vladi nije u interesu prije izbora dozvoliti stečaj tvrtke, piše Jutarnji,i te su predložili plan restrukturiranja i predstavili ga Ježiću 28. srpnja. Prema njemu bi suvlasnici postali vjerovnici i banke, a Ježiću bi ostalo deset posto vlasništva. Ježić nije odgovarao dva mjeseca. Tvrdio je da ima strane investitore, a da pristaje na restrukturiranje ako mu ostane 25 posto tvrtke. Tražio je i da u slučaju prodaje dobije pet milijuna eura. 

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Boy X 01.10.2011.

    Da se bar dignu oni koji su se uistinu borili za domovinu,samo prevladala je korupcija i izmišljeni borci tako da su debelo zavladali tajkuni,kojima nitko nemože niko ništa..

  • Boy X 01.10.2011.

    Pa gdje je taj zaradio miljune?Vjerojatno u Hagu ili je nasljedio.

  • dom2 29.09.2011.

    Kako se lako zaboravlja domovinski rat i cisterne sa gorivom? Profiter? Što je to? To su gluposti. Novac sam pada sa neba i samo ga treba pametno uložiti. Zar ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare