To je to što me zanima!

Ivan Drmić, Tadić i Marketić se nagodili: Dobili uvjetne kazne

Optuženi su za okušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi B. Glavaša pustili na slobodu. Danas su se nagodili s USKOK-om i dobili uvjetne kazne
Vidi originalni članak

Nakon što se s USKOK-om nagodio Srećko Jurišić, splitski poduzetnik, u utorak se još troje okrivljenika, optuženih za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi Branimira Glavaša pustili na slobodu, nagodilo s USKOK-om.

Božica Ćavar Tadić, supruga prvooptuženog poduzetnika iz Osijeka Drage Tadića, osuđena je na godinu i tri mjeseca zatvora, no u zatvor neće ići ako u naredne tri godine ne ponovi djelo. Sanja Marketić, novinarka i Ivan Drmić, saborski zastupnik dobili su uvjetno dvije godine uz rok kušnje od pet godina. 

Drago Tadić se nije nagodio i njemu će se suđenje nastaviti 31. ožujka. 

Ivana Drmića je danas na Županijski sud u Zagrebu dopratio stranački kolega Dinko Burić koji mu je dao podršku te je naglasio kako stranka stoji uz Drmića. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zoky77 18.01.2012.

    meni nije jasno zasto im sude uopce,samo trose nas novac a svakako ih sve pustaju,pa da nama skrate muke barem,nek popustaju gocna i vec ce se nekako rijesiti sve

  • legalist 17.01.2012.

    I njih dvojica (Drmić i Burić) će i dalje sjediti u saboru ? Ovo je stvarno previše.

  • Superteška 17.01.2012.

    Što je država dobila nagodbom nije precizirano. Ovdje se radi o krim organizaciji a ne o pojedincu u prekršaju i tu ne mogu biti nagodbe osim u slučaju da tužiteljstvo želi dobiti mogućeg nalogodavca, što očito nije slučaj. Sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare