To je to što me zanima!

Ivana Bodrožić oplela po Petrovu: Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš?

Dugo nisam čula tako fašističku izjavu kao sinoćnju Bože Petrova da ”oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi to toleriramo”, rekla je književnica Ivana Bodrožić
Vidi originalni članak

Čelnik Mosta Božo Petrov jučer je na Facebooku poslao izrazito grubu poruku punu netrpeljivosti prema manjinama u Hrvatskoj, braneći svog stranačkog kolegu Nikolu Grmoju koji proteklih dana govori o LGBT propagandi i antipedofilskom zakonu koji bi trebao od iste zaštiti djecu.

- Trebaju se probuditi u našoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to - napisao je Petrov, a njegov komentar je izazvao lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Na Facebooku je reagirala i književnica Ivana Bodrožić koja je oštro osudila takve izjave.

- Dugo nisam čula tako fašističku izjavu kao sinoćnju Bože Petrova da ”oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi to toleriramo” - rekla je Bodrožić.

- Jedan psihijatar, jedan kršćanin, jedan mainstream političar ne može shvatiti primitivnost koncepta manjine i nas ”bogom danih” koji njima, eto, nešto trebamo tolerirati, a da nas pritom ničim ne ugrožavaju. Odakle nama to pravo? Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš? - pitala je Bodrožić Petrova.

Književnica je i Petrovu i Grmoji poručila kako imaju potpuno kriv pristup u odgoju.

ŽELI MAĐARSKI ZAKON Grmoju dočekao hladan tuš: Na Fejsu izjednačio pedofile i LGBT osobe, ljudi žestoko uzvratili

- Božo Petrov i Nikola Grmoja žele odgajati svoju djecu kao da su njihovo vlasništvo i priječiti im informacije o svijetu i životu, čuvajući ih od ”manjine” previđajući činjenicu da baš ta njihova dragocjena djeca mogu proplakati svoje djetinjstvo i odrastanje zbog očevih izjava - poručila je Bodrožić.

- Život je često čudan i nadmudri nas uvijek, želim im da steknu takvu mudrost. I još nešto, Božo dragi i Nikola, u ovom izopačenom svijetu gdje bez razloga i svakog dana povređujete nas i naše građane, ja toleriram Vas. Danas i svaki dan preponosna na svoje prijatelje i obitelj. Živjeli - zaključila je Bodrožić.

 

Idi na 24sata

Komentari 215

  • prettner 24.08.2021.

    26.10.2020. u listu "Međimurje" objavljeno je pismo iz zatvora pod naslovom "Živimo kao carevi na Vaš račun" koje je odobrila sutkinja a pismo je napisao jedan Rom. U pismo imeđu ostalog piše: " Pripadnik sam romske nacionalne manjine. Ne stidim se što sa Rom. Država nas hrani, policija brani a sud sudi. Kad Roma osude za krađu bicikla na godinu dana on je sretan jer odlazi u zatvor a to je za njega Hotel "Sheraton", gdje ima doručak, ručak i večeru, kupanje, televizor, u petak riba, u nedjelju kolač i ne traba nabavljati zimu za drva. U zatvoru je 80% Roma. Bolje bi bilo da nas kazne za javno koristan rad, da bi Romi stekli naviku rada, a ovako nam porezni obveznici plaćaju za hranu, smještaj i liječenje. Zahvalite se sudu koji Romima dijeli zatvor kao što Djed Mraz djeci djeli poklone. Kažu da živimo na državnim jaslama i sišemo državnu sisu. Potpuno se slažem s tom konstatacijom " - napisao je jedan Rom

  • prettner 24.08.2021.

    Lijepe naše nacionalne manjine su naše najveće blago. Kako bi Hrvatska bila tužna bez srba i roma.  Hrvatska bi bila monotona. Svi bi bez njih bili uredni, školovani i čisti. Ovako imamo manjine koje primaju socijalnu pomoć, ne rade, vise po kladionicama, vječno su ugroženi i tako dalje. Manjine trebamo čuvati. I biti ponosni na njih.  

  • AnteVukušić_1 05.07.2021.

    Sve nenormalno nam se progurava kao normalno. Zato i jesmo danas tu gdje jesmo...da. manjina terorizira većinu. Da je nešto normalno i božije ne bi policija čuvala , da je nešto normalno i božije ne bi se trebalo dokazivati po ulici , da. je nešto normalno i božije ne bi niti i trebalo po ulici tražiti da većina prihvati. Osobno nemam protiv nikoga ništa ali svoja uvjerenja i svoj životni odabir živi i pusti druge da žive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare