To je to što me zanima!

Ivić je zaprijetio tužbom protiv države zbog registra branitelja

Postoje zakonske prepreke za objavu registra, od Ustava, koji jamči zaštitu osobnih podataka, do Zakona o zaštiti tajnosti osobnih podataka, rekao je Tomislav Ivić
Vidi originalni članak

Ako ministar branitelja Predrag Matić Fred uistinu ustraje u najavljenoj objavi registra hrvatskih branitelja, osobno ću tužiti Republiku Hrvatsku i tražiti odštetu. Neću dopustiti da o mom ratnom putu raspravlja ulica, rekao je Tomislav Ivić, bivši ministar hrvatskih branitelja i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije na konferenciji za novinare u osječkom sjedištu stranke. 

- Postoje zakonske prepreke za objavu registra, od Ustava, koji jamči zaštitu osobnih podataka, do Zakona o zaštiti tajnosti osobnih podataka. Svatko tko unatoč zakonskim preprekama objavi registar učinit će to protuzakonito i uvjetovat će podizanje tisuća tužbi hrvatskih branitelja protiv države. Neće branitelji tužiti ministra Predraga Matića Freda nego državu! - kaže Ivić. 

Bivši ministar je naglasio da nijedna zemlja nikada nije objavila registar svojih branitelja i da bi to bio opasan presedan koji bi mogao naštetiti mnogima, a ponajviše onim braniteljima koji žive izvan Republike Hrvatske. 

- U slučaju objave registra, svi hrvatski branitelji bi se našli na pladnju stranim obavještajnim službama. Ako ministar uistinu želi provjeru registra, onda neka ode u arhive i vidjet će da se već reagiralo na tisuće raznih, najčešće anonimnih dojava. Posljednjih godina smo, pak, iz registra izbrisali 2.500 ljudi za koje smo ustvrdili da su zloporabili svoje statuse - kaže Ivić.

Inače, bivši ministar je novinarima pokazao i "Otvoreno pismo" kojim se 20-ak hrvatskih branitelja iz Vukovara, predvođenih Petrom Janjićem Tromblonom, propituje za nelogičnosti u ratnom putu i statusu aktualnog ministra branitelja. Vukovarski branitelji u pismu, tako, zamjeraju Predragu Matiću Fredu što sebe naziva dragovoljcem Domovinskog rata "kada je općepoznata činjenica da je mobiliziran mjesec i pol prije okupacije Vukovara".

- Kako je moguće da Predrag Matić Fred izjavi na okruglom stolu da on osobno poznaje najmanje "pet lažnjaka", aludirajući na lažne branitelje, a da do današnjeg dana nije nikoga od njih prijavio. Kako je moguće da Predrag Matić Fred bude odlikovan Redom Hrvatskog križa, kada je poznato da se to odlikovanje dodjeljuje samo osobama koje su teško ranjene u obrani, a Matić nije ni lakše, a kamoli teže ranjavan? - pitaju se vukovarski branitelji.

Idi na 24sata

Komentari 196

  • kontrazla 31.12.2011.

    Vidjelo bi se koliko je kuharica i čistaćica postalo braniteljima u saobraćajnim nezgodama na putu prema Minkenu...

  • braceseke 31.12.2011.

    Triba objaviti one koji su ratovali 90-te pa da vidimo i taj njihov ratni put od kuće do gostione Doli Hvidra Doli Partizani ŽIVILA HRVATSKA!!!

  • 31.12.2011.

    ..e kad hrvatska dobije pravu demokraciju onda će svi ti lažnjaci izaći van..

Komentiraj...
Vidi sve komentare