To je to što me zanima!

Ivica Mladineo je proračun RH oštetio za čak 852.000 kuna?

Ivica i Dean Mladineo su kao odgovorne osobe društva Obalna plovidba d.o.o. od 2007. do 2010. godine koristili krivotvorene račune i netočno obračunavali PDV
Vidi originalni članak

Ivica Mladineo (66) i njegov sin Dean (34) prijavljeni su zbog osnovane sumnje da su oštetili državni proračun za 852 tisuće kuna. Obojica su od 2007. do 2010. godine, kao ovlaštene osobe u Obalnoj plovidbi d.o.o. koristili krivotvorene račune više trgovačkih društava. Netočno su obračunavali i prikazivali PDV. Obojica će dobiti kaznene prijave zbog gospodarskog kriminala, a Ivica Mladineo prijavljen je i zbog krivotvorenja isprava. 

Ivici Mladineu to nije prvi susret s organima zakona i reda. Sudilo mu se 2001. godine zbog potonuća broda “Nautika 64”, 35 nautičkih milja od Ancone. Poginula su četiri pomorca, a ostao je živ jedino Geni Vuković. Mladineo je tada bio direktor firme "Zora" u čijem je vlasništvu bio brod. Istražnom sucu tada je izjavio kako je "Nautika 64" isplovila s urednom dokumentacijom i s teretom ispod dopuštene težine. Na brodu je bilo 165 tona kamenih blokova, a navodno uopće nije smio ploviti otvorenim morem te je do potonuća došlo zbog disbalansa tereta. 

Ivičin brat, Vinko Mladineo, bivši je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Njega i još četvoricu suradnika USKOK tereti da su državni proračun oštetili za 103 milijuna kuna. USKOK ih sumnjiči za udruživanje u kriminalnu grupu s ciljem izvlačenja novca iz Fonda lažiranjem podataka o otkupu i recikliranju PET ambalaže. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • stari mudrac 08.10.2011.

    a vi samo glasajte protiv kukuriku koalicije, jer nisu hrvati (veli đakić), jer tuku žene (veli sumrakica), jer su crveni (veli ona kaj je mokra kao miš), jer nisu pod istragama (veli USKOK i DORH) i biti će nam svima gore!

  • stipe1810 07.10.2011.

    nevirujen da se u nas to moze dogodit

  • ljubitededa 07.10.2011.

    a meni neće uzeti bocu bez etikete(nema log 0,50 kuna), a na boci od mlijeka piše VINDIJA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare