Obavijesti

News

Komentari 14

Ivica Mladineo je proračun RH oštetio za čak 852.000 kuna?

Ivica i Dean Mladineo su kao odgovorne osobe društva Obalna plovidba d.o.o. od 2007. do 2010. godine koristili krivotvorene račune i netočno obračunavali PDV

VIDEO

Ivica Mladineo (66) i njegov sin Dean (34) prijavljeni su zbog osnovane sumnje da su oštetili državni proračun za 852 tisuće kuna. Obojica su od 2007. do 2010. godine, kao ovlaštene osobe u Obalnoj plovidbi d.o.o. koristili krivotvorene račune više trgovačkih društava. Netočno su obračunavali i prikazivali PDV. Obojica će dobiti kaznene prijave zbog gospodarskog kriminala, a Ivica Mladineo prijavljen je i zbog krivotvorenja isprava. 

Ivici Mladineu to nije prvi susret s organima zakona i reda. Sudilo mu se 2001. godine zbog potonuća broda “Nautika 64”, 35 nautičkih milja od Ancone. Poginula su četiri pomorca, a ostao je živ jedino Geni Vuković. Mladineo je tada bio direktor firme "Zora" u čijem je vlasništvu bio brod. Istražnom sucu tada je izjavio kako je "Nautika 64" isplovila s urednom dokumentacijom i s teretom ispod dopuštene težine. Na brodu je bilo 165 tona kamenih blokova, a navodno uopće nije smio ploviti otvorenim morem te je do potonuća došlo zbog disbalansa tereta. 

Ivičin brat, Vinko Mladineo, bivši je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Njega i još četvoricu suradnika USKOK tereti da su državni proračun oštetili za 103 milijuna kuna. USKOK ih sumnjiči za udruživanje u kriminalnu grupu s ciljem izvlačenja novca iz Fonda lažiranjem podataka o otkupu i recikliranju PET ambalaže. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela