To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Lagumdžija se ponio ispod političke razine

Predsjednik je odgovorio na javni poziv predsjednika SDP-a BiH da se skupa s Borisom Tadićem očituje o referendumu za koji Josipović kaže da nije dobra ideja
Vidi originalni članak

Ivo Josipović najavljeni referendum u Republici Srpskoj ne smatra dobrom idejom jer sve važne odluke u BiH treba donositi konsenzusom svih naroda i entiteta, prenosi HRT. Pozvao je predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju da u svojoj praksi primjeni načelo konsenzusa. Rekao je da je neprimjereno Lagumdžijino pozivanje preko srpskih medija da se skupa s Borisom Tadićem očituje o referendumu. Takva se gesta smatra ispod razine primjerene odgovornim političarima, smatra Josipović, i dodaje da ga je Lagumdžija mogao nazvati kao mnogo puta prije i odmah dobiti odgovor na svoje pitanje. Osvrnuo se i na 'karikaturno izvrtanje' njegove izjave Reutersu pri čemu se primjenjivao govor mržnje. 

- Samo Lagumdžija zna zašto su to neki mediji prepoznali kao miješanje u unutarnje poslove BiH. Zašto su to shvatili i kao urotu s Tadićem, s kojim sam o BiH ukupno izgovorio ne više od deset kurtoaznih rečenica, kao pokušaj komadanja BiH? Valjda nas zato zajedno i pita o referendumu preko medija, rekao je Josipović. Dodao je da ga Lagumdžija nije pratio na obilasku stratišta u BiH jer je valjda i to bilo miješanje u unutarnje poslove. Međutim, kaže Josipović, dolazio je u Zagreb tražiti podršku za svoje postizborne slagalice.

- U njih se zaista ne želim miješati, Bosna i Hercegovina je ipak druga država. Ali, kada me već sam Lagumdžija ovako pozvao da se izjasnim o referendumu, moram i o njemu i o načinu na koji me pita preko medija, zaključio je Josipović u pisanom odgovoru Lagumdžiji.

>>> Izvorni tekst možete pročitati ovdje

Idi na 24sata

Komentari 28

  • kozara 27.04.2011.

    ivo prokuzio zlatka. bravo ivek samo im odgovori, pa moze se zaliti visokom predstavniku ako mu nije pravo .

  • PROLETER_1 27.04.2011.

    Samo jedan komentar je na temu članka,ostali pišu,da bi pisali. Dobro,niste skužili članak,pa nemate što ni komentirati:

  • user_61227 27.04.2011.

    yusipović nastavlja svojim neprimjerenim izjavama uzrujavati i tresti BiH. .

Komentiraj...
Vidi sve komentare