To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Nakon isteka mandata vraćam se na fakultet

S Fakultetom, uostalom, imam i ugovor po kojemu se mogu vratiti na stari posao - kazao je predsjednik Ivo Josipović na temu ukidanja povlaštenih mirovina u Saboru
Vidi originalni članak

Nakon isteka mandata ne namjeravam ići u mirovinu, nego se vratiti na Pravni fakultet u Zagrebu. S Fakultetom, uostalom, imam i ugovor po kojemu se mogu vratiti na stari posao, kazao je predsjednik Ivo Josipović na temu mirovine.

Stvar je u tome što je Sabor izglasao zakon po kojemu je zastupnicima, ustavnim sucima i glavnim državnim revizorima ukinuto pravo na povlaštene mirovine (u iznosu od 90 posto plaće, uz pravo na odlazak u prijevremenu mirovinu), ali je predsjedniku države ta privilegija ostala.

Josipović pak o tome nije želio puno govoriti napominjući da je to pitanje u nadležnosti Sabora, ali je naveo kako načelno smatra da treba vrijediti isti princip. Pripomenuo je i da uvjeti pod kojime može u mirovinu ne vrijede samo za njega osobno, nego se odnose i na predsjednike države koji su tu funkciju obavljali prije njega, te one koji će doći poslije. On osobno nema namjeru žuriti u mirovinu, nego će s Pantovčaka još u predavaonice Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Papi_1 21.01.2012.

    Vama nekima bi sigurno Bandic bio bolji predsjednik ili Hebrang!Mislim da smo dobro izabrali od kandidata koje smo imali!A kaj se tice mirovina covjek je samo pijun,ne odlucuje o nicemu,ne sjedi u saboru!A koliko vidim niti se trudi dobiti povlastenu mirovinu za razliku od nekih koji godina glume postenjacine i glas naroda;Kain i tak dalje!

  • PRCO 21.01.2012.

    ispricavam se ako ce moj komentar u glavama mnogih izazvati zgrazanje ali treba reci da smo imali vec jednog profesora i zvao se ivo i imao je plemenite namjere ali je sad pred sudo a za gosp.josipovica me nije briga sta ce on poslije mandata nego sta ce napraviti dok je u mandatu

  • Iveq 20.01.2012.

    zakaj odma ne odstupiš i odeš na faks ali kod Tadića u Srbiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare