To je to što me zanima!

Ivo Josipović u BiH: Došao sam vam reći da smo prijatelji

Osim toga, došao sam i da vam ponudim optimizam, jer je i Hrvatska još nedavno bila u situaciji da se suočava sa preprekama na putu za EU, rekao je predsjednik
Vidi originalni članak

Veleposlanstvo Hrvatske u Sarajevu organiziralo je u hotelu Europa prijem za predsjednika RH Ivu Josipovića koji je u dvodnevnom posjetu BiH. Prijemu su prisustvovali članovi diplomatskog kora, političari sa svih razina vlasti u BiH, predstavnici vjerskog, političkog i javnog života BiH. Josipović je na prijem došao u pratnji predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića, a dočekao ga je veleposlanik Tonči Staničić.

Prijemu su, između ostalih, prisustvovali Dragan Čović i Vjekoslav Bevanda (HDZ), sarajevski paroh Vanja Jovanović, reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, Josipovićev prijatelj i ministar kulture Kantona Sarajevo, operni pjevač Ivica Šarić, bio je tu američki veleposlanik Patrick Moon, šef delegacije EU u BiH Peter Sorensen...

- Došao sam da vam kažem da smo prijatelji i da dijelimo europsku budućnost. Osim toga, došao sam i da vam ponudim optimizam, jer je i Hrvatska još nedavno bila u situaciji da se suočava s brojnim preprekama na putu za EU. Hrvatska će podržavati europsku BiH kao zemlja članica, jer na koncu sutra ćemo zajedno biti u EU, ali i kao zemlja sa iskustvom u EU integracijama. Ovdje vidim predstavnike svih naroda u BiH, i osjećam da sam među prijateljima - poručio je Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • WOMANIZER 09.07.2013.

    "Došao sam da vam kažem da smo prijatelji i da dijelimo europsku budućnost. Osim toga, došao sam i da vam ponudim optimizam, jer je i Hrvatska još nedavno bila u situaciji da se suočava sa brojnim preprekama na putu za EU."- wtf??? mene taj josipović sve više čudi, dobar je on čovjek, al koje gluposti melje? on nema nikakvo stajalište ni o čemu, samo melje tako da nikoga ne uvrijedi i ovakve gluposti priča! znači, predsjedniče, vi ste zbog OVOGA morali ići u bosnu?????

  • PeguLa_2 09.07.2013.

    boj' se onoga koji prijatelje traži okolo!

  • vox populi 09.07.2013.

    Nisi otišao pitati kako Hrvati tamo žive pod Turskom čizmom i da im pomogneš kao država koja je u EU nego si išao Turcima reći da ste prijatelji,a Hrvati tamo su ti očito neprijatelji kretenu jedan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare