To je to što me zanima!

'Ivo Sanader mi je zaželio da postignem sve ciljeve'

Josipović Tadićev nedolazak ne gleda kao potez neprijateljstva. Nakon inauguracije je razgovarao s Ivom Sanaderom. Misli da će imati privatan život
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je u prvom intervjuu nakon inauguracije, za RTL, rekao kako je sa Stjepanom Mesićem razgovarao o tehničkim stvarima. Ističe kako se nada da će provesti povjerenje koje su mu građani pokazali na izborima. Rekao je kako je znao 'u što se uvalio' jer da je imao dugu kampanju koja je bila zanimljivo iskustvo. Ispričao je kako mu je bivši premijer Sanader na inauguraciji zaželio da postigne sve ciljeve koje je naveo u govoru. Nedolazak predsjednika Srbije neće shvatiti kao potez neprijateljstva. Naglasio je kako Srbija treba shvatiti da ne gleda sve kroz svoje prilike i odnose s drugim državama. Inauguracijski govor je nekoliko dana pisao sam i želio je postići dojam ozbiljnosti i optimizma. Naglasio je kako će javnost biti upoznata sa njegovim savjetničkim timom u petak. Rekao je kako će se preko Facebooka nastaviti dopisivati sa građanima, ali da ima tehnički problem oko broja prijatelja koji nastoji riješiti.

'NITKO NE MISLI DA ĆE STVARI BITI BOLJE ZA TJEDAN DANA'
- Moguće je imati privatni život - rekao je Josipović za NovuTV. Smatra da će za njegova mandata novinari imati respekta da privatnost treba i njemu i njegovoj obitelji. Rekao je kako će možda čak njegova kćer ostati izvan interesa javnosti nakon 'buke' oko inauguracije. Istaknuo je da na dužnost dolazi u trenutku krize te kako nitko ne očekuje da će u tjedan dana situacija bili bolja. Dodao je kako će Stjepana Mesića vjerojatno pitati za savjet, ali da to ne znači kako će taj savjet prihvatiti.
- Prije deset godina nisam imao perspektivu o tome da ću biti predsjednik, nisam se bavio politikom - rekao je Josipović u intervjuu za HRT. Dodao je kako se bavio akademskim životom, a da se sve promijenilo 2003. ulaskom u Sabor. Komentirao je kako on sam nezaposlenost ne može smanjiti, ali u tome može pomoći. Naglasio je kako će ova godina biti zasigurno teška, ali se nada da će donijeti put oporavka. Smatra da će se Hrvatska pridružiti Europskoj Uniji 2012. godine.
- EU očekuje i dobre rezultate, a ne samo dobre papire - rekao je Ivo Josipović. Ističe kako nema društva bez korupcije, ali kako ona u Hrvatskoj '90-ih godina nije imala ovakve razmjere jer je bio drugačiji način života. Rekao je kako će skladati svoju operu o ubojici Johna Lennona, ali da ne zna hoće li to biti za vrijeme mandata. Komentirao je i da će tzv. 'cajke' pasti u nemilost slušatelja nakon što stupanj obrazovanja bude bolji.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Siljota 18.02.2010.

    Ti si za mene k... na batini, a ne moj predsjednik

  • mrgud4 18.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • baka22 18.02.2010.

    samo vi kukajte...ko uči znat će..ko krade imat će!

Komentiraj...
Vidi sve komentare