To je to što me zanima!

Ivo, vrati se doma... Damir ti je skuhao paštašutu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Umočio pola Vlade: Polančec drhtavim glasom o privatizaciji Ine: Sanader, Kosor, Šuker, Dropulić, Hebrang, Jarnjak, Bebić i Biškupić sve su znali...
Vidi originalni članak

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec stigao je u Sabor u pratnji svog odvjetnika Ante Nobila. Cijelo vrijeme bio je na rubu suza i crven u licu te se prije početka ispitivanja Povjerenstvu ispričao i zamolio ih za razumijevanje ako će mu glas drhtati. Rekao je kako je o svim fazama pregovora s mađarskim MOL-om izvještavao predsjedništvo HDZ-a na sjednicama gdje su sjedili Jadranka Kosor, Ivan Šuker, Ivan Jarnjak, Luka Bebić, Andrija Hebrang, Vladimir Šeks, Božo Biškupić i naravno, Ivo Sanader. Dodao je kako se jako dobro sjeća da je u nekoliko navrata, po nalogu Sanadera, o pregovorima izvještavao i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

'BEZ SANADERA SE NIJE MOGLO NIŠTA'
Konačan tekst ugovora su u prosincu 2008. godine dobili na uvid Šuker i Marina Matulović Dropulić. Bez njih dvoje i Sanadera ništa se nije moglo odlučivati - rekao je Polančec. Dodao je kako su na užem kabinetu Vlade, prije samog zaključivanja ugovora, tražili ponovnu dokumentaciju pa je on sve ponovno morao ići kopirati. Zbog toga se točno sjeća da nije bilo nikakvog prigovora na stavku iz ugovora u kojoj se spominje koliko će tko imati članova u upravi i nadzornom odboru.
- Svi su dobili primjerke, kao i premijer Sanader i tek nakon toga dokumenti su išli u Vladu. Tako je radio sve - tvrdi Polančec i dodaje kako smatra da je ugovor s MOL-om bio dobar za Hrvatsku i za razvoj Ine. Gordan Maras (SDP) upitao ga je tada zašto Šuker tvrdi da nije znao za detalje izmjena dioničarskog ugovora između Vlade i MOL-a, ako je on bio tako "dobar".
- U ovoj fazi imate situaciju da imate riječ jednog od najvećeg kriminalaca u ovoj zemlji nasuprot riječi jednog od najvećih poštenjačina. Tko je tko neka javnost odluči - poručio je Polančec.

'NEKA KOSOR OBJAVI ANEKS'
Pozvao je predsjednicu Vlade da skine tajne s ugovora i aneksa ugovora o plinskom biznisu. Rekao je kako je taj aneks za Hrvatsku puno gori od ugovora. Dodao je da dok je god dokument tajna o njemu ne može govoriti, kao ni o stvarima koje su dio istrage protiv njega.

'DRAGIČEVIĆ ME HTIO PODMITITI'
Spomenuo je i da ga je na jednom sastanku bivši predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević pokušao podmititi. Dao mu je, kaže, kuvertu za koju je Polančec mislio da su dokumenti, no kada ju je otvorio vidio je karticu za besplatno točenje goriva na Ininim postajama.
- Odbio sam karticu, a on mi je rekao da ju uzmem jer je i drugi članovi odbora i uprave imaju - rekao je Polančec, duboko uzdahnuo i popio vode. Nakon toga u dvorani je zavladao tajac.
Za Dragičevića je rekao da je bio Mesićev igrač, dok su ostali trebali izvještavati Vladu

'OSJEĆAM SE KAO JOSIP PRODAN U ROBLJE'
Na pitanje Josipa Leke (SDP), osjeća li se odbačeno od Vlade i svoje stranke, Polančec je odgvoorio kako to sada nema veze.
- Ako baš hoćete, da osjećam se kao Josip kojeg su braća prodala u Egipat u roblje - odgovorio se Polančec. Rekao je kako se nada da će se Sanader odazvati pozivu za svjedočenje i reći zašto je predložio njega, a ne Ivana Šukera za šefa NO-a Ine. Zadnji je svjedočio Zoltan Aldott, predstavnik MOL-a, koji je izjavio da MOL nije mogao donositi nikakve bitne odluke bez pristanka hrvatske strane.

> ŠUKER: UGOVOR JE BIO LOŠ, NISMO GA MOGLI RASKINUTI

Idi na 24sata

Komentari 95

  • toni345 14.09.2010.

    *** Izbrisano zbog deranja *** Admin

  • toni345 14.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • mafia_princess 14.09.2010.

    sami smo si krivi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare