To je to što me zanima!

Ivošević o aferama: 'Mogu se pogledati u ogledalo, nisam napravio ništa na štetu grada'

Nije otkrio tko bi mogao biti predsjednik gradskog vijeća, no novoizabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak otkrio je koji su mu prioriteti u gradu
Vidi originalni članak

Ivica Puljak ponovno je osvojio mandat za gradonačelnika Splita, a stranka Centar ukupno 15 mandata u gradskom vijeća.

Ono što slijedi je preuzimanje Banovine, ali i slaganje gradskog vijeća. 

- Sačekat ćemo službene rezultate. Mislim da ćemo do kraja tjedna preuzeti upravljanje Gradom, a vrlo skoro ćemo formirati gradsko vijeće. Ovih dana ćemo razgovarati s Mostom i SDP-om i njima ponuditi suradnju. Mislim da će do te suradnje i doći i mislim da ćemo se svi zajedno koncentrirati na dobrobit grada - rekao je Puljak u razgovoru za RTL.

PULJAK POBIJEDIO Luda atmosfera u Puljkovom stožeru: Ivošević zapjevao 'Ovdje nitko nije normalan'...

Nije otkrio tko bi mogao biti predsjednik gradskog vijeća.

- To ćemo vidjeti. Razgovarat ćemo s partnerima. Mislim da tu neće biti problema. To je veliki posao i vrlo odgovoran posao i siguran sam da ćemo naći najbolju osobu za to - kazao je.

Otkrio je i koji su mu prioriteti.

- Nastavit ćemo projekte koje smo započeli. Gospodarit ćemo otpadom tako da će za tri godine Grad Split odvajati 50 posto otpada i biti primjer kako se gospodari otpadom. Popravit ćemo javni prijevoz, napraviti garaže i ostale prometnice, a onda ćemo napraviti vrtiće i škole. Na kraju ovog mandata od tri godine, sva djeca će imati mjesto u vrtiću u Gradu Splitu i razvijat ćemo GUP tako da planove za budući razvoj grada i ono što sam siguran da ćemo imati odličnu suradnju u Gradskom vijeću. Ne samo s većinom nego i sa svima ostalima. Mislim da je došlo jedno vrijeme da zaista postignemo konsenzus oko najvažnijih stvari u Gradu Splitu i da svi zajedno funkcioniramo. Oporba će kritizirati, kritika je uvijek dobrodošla, ali mislim da dolazi vrijeme jednog konsenzusa, ja bih rekao jedne blaže situacije u politici Grada Splita jer su tako građani odlučili na izborima - kazao je Puljak.

'PONOSAN SAM' Đogaš čestitao Ivici Puljku na pobjedi, a o ostanku u politici će pričati nakon što prespava

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević za Dnevnik Nove TV otkrio je je li mu neugodno što su dobili izbore uz tako malu izlaznost.

- Broj naših glasova je veći nego što je Andro Krstulović Opara dobio, legitimitet je nesporan. Onaj tko dovede u pitanje legitimitet izbora, dovodi u pitanje sve gradske vlasti grada Splita otkad se gradonačelnik bira na ovakav način - kazao je Bojan Ivošević.

Dodao je da je jako mali broj glasova birača zapravo dobila suprotna strana, Centar je imao izlaznost na razini "najboljih rezultata u povijesti Splita, a oni su u potpunosti zakazali, odnosno njihovi birači očito nisu cijenili ono što su radili u proteklih godinu dana.

NOVI PORAZ VLADAJUĆIH Nedjeljni splitski izbori su jasna poruka Andreju Plenkoviću, a Puljak sad može raditi što želi

Ivošević iza sebe ima tri afere, jednu optužnicu, a odgovorio je da kad dođe kući i pogleda se u ogledalo – ima nula afera.

- Ništa nisam napravio na štetu ovoga grada i građana i do zadnjeg dana ću se boriti za ovaj grad - kazao je. Sam ne može kontrolirati narativ koji je prisutan u javnosti, dodao je. Tvrdi da seks-afera s njegove strane nije bila neukusna, no da mu je žao kolege Baričića koji je iskorišten na jedan podao način i smatra da se u toj kampanji dotaklo moralno dno.

PULJAK NA ČELU SPLITA Toni i Stankica došli čestitati Puljku: 'Mentor, prijatelj, a sad mi je ponovno i gradonačelnik'

Tvrdi i da su se u prethodnim gradskim upravama izmišljala radna mjesta. 

Otkrio je i hoće li podnijeti ostavku ako dođe do suđenja. Ivošević tvrdi kako to nije njegova odluka, već ovisi o zakonu i okolnostima.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • 12.07.2022.

    konačno krećemo ka kulturi i razumu

  • arow 12.07.2022.

    Partizanske igre bez granica,pa Puljak je sam sebe smjenioE moj Splite

  • dahvaul 12.07.2022.

    To samo Hrvati mogu kaj je političar više gluposti napravil to im je draži.Ne bumo se mi pomaknuli nikuda još petsto godina dok god vlada filozofija da smo mi ovdje zbog političara a ne političari zbog nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare