To je to što me zanima!

Ivošević prozvao konzervatorski odjel u Splitu: Od naše baštine napravili su jeftini fast food

Danas nam je u gradsku upravu stiglo novo odobrenje koje pokazuje da konzervatorski odjel nastavlja odobravati svaki zahtjev za prenamjenom, bez ikakvih kriterija i na štetu javnog interesa, napisao je Ivošević
Vidi originalni članak

Bojan Ivošević, splitski dogradonačelnik, u petak je prozvao konzervatorski odjel i ministarstvo kulture za uništavanje kulturne baštine u Splitu zbog dozvole za prenamjenu poslovnog prostora u strogom centru grada.

Optužio je konzervatore odobravaju sve zahtjeve koje dobiju i tako štete javnom interesu.

- Godinama svjedočimo propadanju splitske stare gradske jezgre i pretvaranju većine poslovnih prostora u isključivo ugostiteljske objekte. Većina građana ne zna da je svaku prenamjenu iz trgovine u ugostiteljstvo morao blagosloviti i konzervatorski odjel u Splitu. Naša bogata baština tako je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture postala jeftini ljetni fast food - napisao je Ivošević u objavi na Facebooku.

- Danas nam je u gradsku upravu stiglo novo odobrenje koje pokazuje da konzervatorski odjel nastavlja odobravati svaki zahtjev za prenamjenom, bez ikakvih kriterija i na štetu javnog interesa, pa tako uskoro na Pjaci umjesto trgovačke djelatnosti (Ispod Ure) možemo očekivati još jednu slastičarnu - dodaje.

Pita se gdje je konzervatorska inspekcija i kako su izdani MTU za diskoteku u Trogirskoj koja, kaže, nema odobrenje konzervatorskog odjela u Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Tko sere 55 01.10.2022.

    Država triba napravit ogromnu reformu vezano za te konzervatore. Ok mi je da Dioklecianova palača ima konzervatore, ali nije mi ok da izvan palače određuju ljudima kako će renovirati kuće/zgrade. Za one koji ne žive u Splitu. Recimo Ilica u ZG-u, šta imaju oni određivat kako će tko renovirat zgradu. Nisu te kuće bivši dvorci, tvrđave,.... blabla.... To je privatna imovina. Ako neko želi da sruši nešto do temelja i napravi sve u staklu potpuno moderno ima da mu se dozvoli.

  • nikolina26 01.10.2022.

    koji je ovo lik

  • PetrKropotkin 30.09.2022.

    Članovi koje stranke su ti konzervatori, koji za lovu potpisuju prenamjenu i odobravaju devastaciju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare