To je to što me zanima!

Iz ambulante u Bizovcu ukrao je cjepiva protiv raznih bolesti

Rudika Gmajnić, ravnatelj osječkog Doma zdravlja koji vjeruje da se ipak netko zabunio pri krađi pa će, valjda, kada vidi što je ukrao, sve to ili vratiti ili baciti
Vidi originalni članak

Nepoznati provalnik je iz ambulante opće medicine u Bizovcu ukrao cjepiva protiv raznih vrsta bolesti i aparat za mjerenje šećera. Naočigled bezazlena krađa zapravo može rezultirati opasnim posljedicama po zdravlje onome kome ukradena cjepiva trebaju poslužiti. 

- Cjepivo protiv zaraznih bolesti ne može služiti ni za što drugo osim za tu namjenu. Čak štoviše, ako se koriste za neke druge svrhe mogu izazvati nemale kontraindikacije. Samo bi netko nenormalan dao to cjepivo svom djetetu ili ga upotrijebio za nešto drugo. U cjepivima se nalaze bezopasne doze, ali više ampula mogu izazvati značajnije probleme. Onome tko je to ukrao najpametnije bi bilo kada bi to i vratio tijekom noći - kaže dr. Rudika Gmajnić, ravnatelj osječkog Doma zdravlja koji vjeruje da se ipak netko zabunio pri krađi pa će, valjda, kada vidi što je ukrao, sve to ili vratiti ili propisno baciti obzirom da se to cjepivo ne može niti preprodati. Materijalnu štetu procienili su na nekoliko stotina kuna.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nema me 22.02.2012.

    Da nije to narkic kojem su vazne ampule sve ce to zavrsiti u VENAMA.

  • čamil 22.02.2012.

    Sad pravac Gospić pa cijepi sve redom, oni to vole.

  • timica2 22.02.2012.

    To može biti kleptoman,jer ne vidim zašto bi netko ukrao bezvrijedno cjepivo.!Vratiti sigurno neće,baciti sigurno hoće.!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare