To je to što me zanima!

Iz bolnice u Sisku u Kupu je iscurilo 2500 litara loživog ulja

Po izjavi državnog inspektora nema potrebe provoditi mjere sanacije jer se ne radi o količini koja bi mogla ugroziti floru i faunu Kupe, a daljnje onečišćenje je spriječeno
Vidi originalni članak

U rijeku Kupu je iz kanalizacijske cijevi u Lađarskoj ulici u Sisku punih 15 sati istjecala nafta, preciznije loživo ulje. 

Policija je obavijestila mjerodavne službe, a nakon očevida utvrđeno je kako je od subote u 17 sati do nedjelje u 8 sati u spremištu goriva za kotlovnicu javne ustanove na neutvrđeni način propustio ventil na spremniku za gorivo te je iz njega iscurilo oko 4500 litara ulja za loženje. 

Kako doznajemo, riječ je o kotlovnici bolnice. 

U separatorskim jamama se zadržalo oko dvije tisuće litara, dok je oko dvije i pol tisuće litara goriva iscurilo u gradsku kanalizaciju, a potom u Kupu.

Po izjavi državnog inspektora na mjestu događaja nema potrebe provoditi mjere sanacije jer se ne radi o količini koja bi mogla ugroziti floru i faunu Kupe, a daljnje onečišćenje je spriječeno te je vodotok rijeke apsorbirao masnu mrlju. 

Policija nastavlja rad na utvrđivanju okolnosti prodora loživa ulja u kanalizaciju i Kupu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • šiš 13.08.2013.

    Nemože Sisak bez zagađenja. Te ljude truju cijeli život. Nije ni čudo koji broj karcinoma u tom gradu.

  • noćna ptica 12.08.2013.

    Normalno da rijeka nije zagađena jer u nju i nije iscurilo 2500 lit loživog ulja nego je iscurilo u nečije kanistere. Sad je red da istražitelji utvrde u čije kanistere

  • japanokinez 12.08.2013.

    Sad onaj tko je odgovoran jer po meni nemre tek tako nešto curiti, natjerao bi ga da se tjedan dana kupa u toj vodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare