To je to što me zanima!

Iz crkva ukrao kip Gospe, šteta nekoliko desetaka tisuća kuna

Iz crkve Sv. Franje Asiškog u Gradištu nepoznati počinitelj otuđio je kip Gospe, izvijestila je PU vukovarsko srijemska. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna
Vidi originalni članak

Nakon što je nepoznata osoba, proteklog tjedna, ukrala kip malog Isusa iz drvenih jaslica postavljenih u Ernestinovu, nedaleko Osijeka, slična krađa dogodila se tijekom vikenda u Gradištu kod Županje.

Naime, kako je javila PU Vukovarsko- srijemska u nedjelju tijekom popodneva iz crkve Svetog Franje Asiškog u centru sela nestao je kip Gospe. Za sada nepoznati počinitelj ukrao je kip iz unutrašnjosti crkve u vrijeme dok je ona bila otključana. Svećenik Mato Knežević došao je u crkvu kako bi predvodio popodnevnu misu i primjetio da nema kipa. O tome je odmah obavijestio policiju koja je napravila očevid. Zašto je i kako netko ukrao kip Gospe, za sada je nepoznato, no za nepovjerovati je da počinitelja nije nitko vidio kako iznosi kip Gospe iz crkve. Naime, radi se o kipu Gospe koji je u prirodnoj veličini, dakle 1,70 metara visine. Svečenik je policiji kazao kako je kip vrijedio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Inače, crkva Svetog Franje Asiškog u Gradištu dobila je novog svećenika nakon što je izbila velika afera sa prethodnim Alojzijem Asićem koji je početkom ove godine odbio pričestiti dječaka sa Down sindromom. Asić je smijenjen i umirovljen iako je smatrao da je za gradištansku crkvu i vjernike učinio puno dobra, pa tako i uredio unutrašnjost crkve.

Policija je kratko priopćila da tragaju za počiniteljem.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Eva Maras 10.10.2017.

    Poštovani admine slobodan čovjek nije ograničen: vjerom, religijom, bojom kože, nacionalnošču, državnošču, materijalnim statusom. Ja sam slobodna, a ograničena samo nedostatkom spoznaja. Zašto ismijavanje bajki može bilo koga vrijeđati i kakav je to bog kojeg ti moraš braniti od mene?

  • Eva Maras 10.10.2017.

    Nije on ukrao kip, već samo želi provjeriti da li bog sve vidi i zna?

  • domoljub029 10.10.2017.

    Nije Ukrao već je posudio,,,,,evo pogledajte novinske stupce o našem Todoriću,,,,nigdje ne piše da je Ukrao i jednu jedinu lipu a ipak fali 13 milijardi kuna,,što je daleko veća vrednost od jenog usranog kamenog kipa tamo neke curičke u koju neki praznovjernici vjeruju kao boga. Hrvat je posudio kip,kako bi se sam izmolio u intimi za svoje grijehe daleko od lopina bozanića i košića

Komentiraj...
Vidi sve komentare