To je to što me zanima!

Iz Dumovca poručili: Poštivali smo sve propise i procedure

Zahvalili su se ministru Tihomiru Jakovini koji je u utorak posjetio Dumovec, kao i građanima koji su im dali potporu, a nadaju se da će sklonište uskoro proraditi
Vidi originalni članak

Prihvatilište 'Dumovec' koje je u središte pozornosti došlo nakon nedavnih eutanazija, potencijalno bjesnoćom zaraženih pasa, izdalo je očitovanje u kojem žale zbog svih životinja, kako iz njihova skloništa, tako i iz 'Noine arke', koje su eutanazirane. 

Objasnili su da imaju sustav zaštite životinja u Gradu Zagrebu koji ima zavidan ugled, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. Smatraju da im je, unatoč stručnosti, preuranjenim izjavama o nestručnosti i protupisnom radu nanesena šteta te da će se susresti s velikim poslom kako bi vratili ugled i povjerenje građana. 

Zahvalili su se ministru Tihomiru Jakovini koji je u utorak posjetio Dumovec, kao i građanima koji su im dali potporu, a nadaju se da će sklonište uskoro proraditi. Naglasili su da nisu pogriješili u poštivanju propisa, struke i procedure. 

Priopćenjem se oglasilo i prihvatilište 'Noina arka' u kojem se, obzirom da je provođenje mjera zaštite još u tijeku, nisu htjeli osvrtati na eventualne propuste, ali uzeli su si za pravo komentirati niz nelogičnosti u postupanju. Nije im jasno zašto su se u Noinoj arci uopće provodile mjere suzbijanja bjesnoće s obzirom da je prihvatilište više od 20 metara udaljeno od Gradskog skloništa i fizički je odvojeno žičanom ogradom, a životinje iz dva objekta nemaju nikakav kontakt. 

Smatraju da je ovakvim postupanjima nanesena velika šteta Zagrebu, kao i svim volonterima i aktivistima Udruga za zaštitu životinja, koji već dugi niz godina spašavaju napuštene životinje i bore se za njihova prava.

Jutarnji list piše kako su nalazi pokazali da nijedan ubijeni pas nije bio zaražen bjesnoćom. Azil Dumovec još je u karanteni, a Noina Arka je zatvorena. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • marina dobrinic 25.06.2012.

    sram može bit vas sve koji niste prijatelji životinja a da samo znate ja bih vasu djecu uspavala i to osobno i na mnogo gorji nacin od ovoga ....mrššššš govna treba vas iskorijenit a ne jadne zivotinje vi ste gamad sto treba pobit

  • Capafiori 21.06.2012.

    Drago mi je ako nisu utvrđene nepravilnosti u radu u Dumovcu (u što čisto sumnjam), no, ima još jako puno skloništa po cijeloj Hrvatskoj, pa, kako bi bilo da malo i njih obiđu i da se "nadive" ljudskoj humanosti. :(

  • Raboter 21.06.2012.

    Koja se strka digla radi pasa, a kada su tamanili krave i svinje nikome ništa. Gdje su onda bili svi ti "prijatelji životinja"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare