Obavijesti

News

Komentari 18

Iz Dumovca poručili: Poštivali smo sve propise i procedure

Zahvalili su se ministru Tihomiru Jakovini koji je u utorak posjetio Dumovec, kao i građanima koji su im dali potporu, a nadaju se da će sklonište uskoro proraditi

VIDEO

Prihvatilište 'Dumovec' koje je u središte pozornosti došlo nakon nedavnih eutanazija, potencijalno bjesnoćom zaraženih pasa, izdalo je očitovanje u kojem žale zbog svih životinja, kako iz njihova skloništa, tako i iz 'Noine arke', koje su eutanazirane. 

Objasnili su da imaju sustav zaštite životinja u Gradu Zagrebu koji ima zavidan ugled, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. Smatraju da im je, unatoč stručnosti, preuranjenim izjavama o nestručnosti i protupisnom radu nanesena šteta te da će se susresti s velikim poslom kako bi vratili ugled i povjerenje građana. 

Zahvalili su se ministru Tihomiru Jakovini koji je u utorak posjetio Dumovec, kao i građanima koji su im dali potporu, a nadaju se da će sklonište uskoro proraditi. Naglasili su da nisu pogriješili u poštivanju propisa, struke i procedure. 

Priopćenjem se oglasilo i prihvatilište 'Noina arka' u kojem se, obzirom da je provođenje mjera zaštite još u tijeku, nisu htjeli osvrtati na eventualne propuste, ali uzeli su si za pravo komentirati niz nelogičnosti u postupanju. Nije im jasno zašto su se u Noinoj arci uopće provodile mjere suzbijanja bjesnoće s obzirom da je prihvatilište više od 20 metara udaljeno od Gradskog skloništa i fizički je odvojeno žičanom ogradom, a životinje iz dva objekta nemaju nikakav kontakt. 

Smatraju da je ovakvim postupanjima nanesena velika šteta Zagrebu, kao i svim volonterima i aktivistima Udruga za zaštitu životinja, koji već dugi niz godina spašavaju napuštene životinje i bore se za njihova prava.

Jutarnji list piše kako su nalazi pokazali da nijedan ubijeni pas nije bio zaražen bjesnoćom. Azil Dumovec još je u karanteni, a Noina Arka je zatvorena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela