Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iz Dumovca poručili: Poštivali smo sve propise i procedure

Zahvalili su se ministru Tihomiru Jakovini koji je u utorak posjetio Dumovec, kao i građanima koji su im dali potporu, a nadaju se da će sklonište uskoro proraditi

Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
18 komentara

Prihvatilište 'Dumovec' koje je u središte pozornosti došlo nakon nedavnih eutanazija, potencijalno bjesnoćom zaraženih pasa, izdalo je očitovanje u kojem žale zbog svih životinja, kako iz njihova skloništa, tako i iz 'Noine arke', koje su eutanazirane. 

Objasnili su da imaju sustav zaštite životinja u Gradu Zagrebu koji ima zavidan ugled, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. Smatraju da im je, unatoč stručnosti, preuranjenim izjavama o nestručnosti i protupisnom radu nanesena šteta te da će se susresti s velikim poslom kako bi vratili ugled i povjerenje građana. 

Zahvalili su se ministru Tihomiru Jakovini koji je u utorak posjetio Dumovec, kao i građanima koji su im dali potporu, a nadaju se da će sklonište uskoro proraditi. Naglasili su da nisu pogriješili u poštivanju propisa, struke i procedure. 

Priopćenjem se oglasilo i prihvatilište 'Noina arka' u kojem se, obzirom da je provođenje mjera zaštite još u tijeku, nisu htjeli osvrtati na eventualne propuste, ali uzeli su si za pravo komentirati niz nelogičnosti u postupanju. Nije im jasno zašto su se u Noinoj arci uopće provodile mjere suzbijanja bjesnoće s obzirom da je prihvatilište više od 20 metara udaljeno od Gradskog skloništa i fizički je odvojeno žičanom ogradom, a životinje iz dva objekta nemaju nikakav kontakt. 

Smatraju da je ovakvim postupanjima nanesena velika šteta Zagrebu, kao i svim volonterima i aktivistima Udruga za zaštitu životinja, koji već dugi niz godina spašavaju napuštene životinje i bore se za njihova prava.

Jutarnji list piše kako su nalazi pokazali da nijedan ubijeni pas nije bio zaražen bjesnoćom. Azil Dumovec još je u karanteni, a Noina Arka je zatvorena. 

Možda vas zanima i ovo:
Message