To je to što me zanima!

Iz Klinike 'Dr. Fran Mihaljević': Povećava se broj oboljele djece

'U ovom trenutku u Klinici Fran Mihaljević prosjek godina pacijenata oko 62 godine, no posljednjih tjedana je povećan broj bolesnika mlađe populacije', kazao je doktor Barušić iz Infektivne bolnice Fran Mihaljević
Vidi originalni članak

Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", doktor Zoran Barušić kazao je da je u ovom trenutku u Klinici hospitalizirano ukupno 85 bolesnika, a od toga je 14 pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja. Dodao je kako je od četrnaest bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja njih deset na respiratoru, dok su četiri pacijenta na visokim protocima kisika te postoji mogućnost da i oni završe na respiratoru.

STOŽER OBJAVIO Imamo 1413 novozaraženih, preminulo je 18 pacijenata

- Simptomi bolesnika su različiti, ali čim se hospitaliziraju postoje određene indikacije teže kliničke slike. Takvi pacijenti u većini slučajeva imaju već neke bolesti u "podlozi" koje čine to stanje još i težim te svakako zahtijevaju nadomjestak kisika - izjavio je za HRT.

Barušić je rekao kako bolesnici zaraženi korona virus najčešće imaju simptome zahvaćanja dišnog trakta te je to i razlog pogoršanja stanja pacijenta.

'NIJE DO TESTIRANJA' Šostar: Ni meni nije jasno kako, ali novozaraženih u Zagrebu je danas upola manje nego jučer

- U ovom trenutku u Klinici Fran Mihaljević prosjek godina pacijenata oko 62 godine, no posljednjih tjedana je povećan broj bolesnika mlađe populacije. Povećava se  broj oboljele djece, no u odnosu na odrasle, djeca imaju puno blažu kliničku sliku te ih se rjeđe hospitalizira - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare