To je to što me zanima!

Iz mora kod Brodosplita izvukli su još 500 litara novog mazuta: 'I nakon 14 dana i dalje curi...'

More oko Brodosplita onečistilo se prije dva tjedna kada je primijećen mazut u akvatoriju brodogradilišta. Iako su sve žurne službe poduzele sve da se onečišćenje mora zaustavi, problem je očito puno veći...
Vidi originalni članak

Nakon kiše koja je padala prošli vikenda, iz akvatorija Brodosplita na ispustu slivnih voda koje iz Spaladium Arene i ratne luke Lora kanalima prolaze kroz područje brodogradilišta, izvučene su nove količine mazuta, priopćili su u ponedjeljak iz Brodosplita.

Kako navode, riječ je o oko 500 litara novog mazuta, koji zahvaljujući postavljenim branama ne ide dalje izvan akvatorija brodogradilišta.

GOLEME KOLIČINE MAZUTA Vlasnik Brodosplita se sprda oko onečišćenja mora mazutom u Splitu: 'Ja sam to istrpao...'

"Zabrinjava činjenica da i 14 dana nakon incidenta mazut još curi", navodi se u priopćenju.

More oko Brodosplita onečistilo se prije dva tjedna kada je primijećen mazut u akvatoriju brodogradilišta. Iako su sve žurne službe poduzele sve da se onečišćenje mora zaustavi, pa i postavljanjem dviju brana, očito je problem s mazutom puno veći nego li se očekivalo.

SPRIJEČILI VEĆU KATASTROFU Čišćenje još traje: U moru kod Brodosplita 6300 kilograma zauljenog krutog otpada

Mazut je po pisanju nekih medija, u more Brodosplita dospio nakon završenog Europskog prvenstva u vaterpolu kada se praznio montažni bazen. No, niti jedna služba se do sada nije oglasila koji je bio uzrok da se mazut nađe i slivnim vodama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare