To je to što me zanima!

Iz nuklearke Fukushima isteklo je 120 tona radioaktivne vode

Rezervoar od 60 puta 53 metra i dubine šest metara, nalazi se 800 metara od oceana i Tepco smatra malo vjerojatnim da će radioaktivna voda iscuriti u more
Vidi originalni članak

Gotovo 120 tona radioaktivne vode isteklo je iz podzemnih rezervoara oštećene japanske nuklearne elektrane Fukushima, objavila je tvrtka koja upravlja elektranom Tepco, javlja NBC News

Tvrtka još nije otkrila što je izazvalo istjecanje radioaktivne vode, koje je otkriveno u jednom od sedam rezervoara za skladištenje vode kojom su hlađeni nuklearni reaktori. 

Radijacija je izmjerena u vodi akumuliranoj između tla oko spremnika i vanjskog sloja nepropusne pregrade na dnu rezervoara, rekao je glasnogovornik Tepca. Podzemni spremnik ima tri sloja za sprečavanje prolaska vode u tlo. Rezervoar od 60 x 53 metra, dubok 6 metara, nalazi se 800 metara od oceana i Tepco smatra malo vjerojatnim da radioaktivna voda iscuri u more. 

Tepco je u subotu ujutro počeo prebacivati 13.000 tona vode iz oštećenog rezervoara u druge spremnike. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • WOMANIZER 06.04.2013.

    eto, pa sam ja jučer rekao kako "opasnosti nema" i eto ga sad!

  • ajde reci 06.04.2013.

    Loše,loše...

  • PETAR_20 06.04.2013.

    Da se ne može doći do struje na ekološki način, rekao bi "ne može", ali, s nuklearkama se nitko nikad neće usrećit zbog niza uzročno-posljedičnih veza!! Što se prije maknemo od tog "zla", svi ćemo biti sretniji!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare